Recept Pikantní králík a pohanková kaše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní králík a pohanková kaše

Postup

Z oleje, nasekaného česneku a cibule, octa, kari, skořice a soli připravíme marinádu, do které naložíme naporcované králičí maso asi na 12 hodin. Uležené maso orestujeme ze všech stran na oleji a dále dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Nakonec šťávu zahustíme škrobovou moučkou, podle chuti ještě případně dosolíme a provaříme. Podáváme s pohankovou rýží. Pohanková rýže: Pohanku několikrát propláchneme horkou vodou, osolíme, přidáme lžíci oleje, zalijeme vodou a dáme vařit. Rýži propláchneme, osolíme, přidáme rozpůlenou cibuli, nové koření, celý pepř, lžíci oleje, zalijeme vodou a také dáme vařit. Když jsou pohanka i rýže měkké, lehce je promícháme a podáváme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.09.03 vloženo
  • 8102x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g vykostěného králíka
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 cibule
  • 1 hlavička česneku
  • asi 2 dl oleje
  • 1 lžička octa
  • špetka kari
  • špetka skořice
  • sůl
  • Pohanková rýže:
  • 200 g rýže
  • 200 g pohanky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní králík a pohanková kaše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz