Recept Pikantní koláč - Tourtiere De Ville

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kanadska gastronomie je pomerne neznama. Prinesli ji sem a podelili se o ni usedlici nejenom z Anglie a Francie, ale mnoha jinych zemi (pres 200 zemi). V Kanade najdete recepty, ktere jsou v puvodnich zemich nekdy zapomenute a to je na tom to krasne. Kanada si rika Mosajka narodnosti (oproti USA Melting pot) a kazde sklicko, kazda barevna cast predstavuje nejakou jinou narodnost se svymi zvyky vcetne osobitych jidel.
Tento recept je obmena receptu chef Picard, ktery otevrel restauraci v Montrealu ‚Toqué‘ a dalsi ‚Au Pied du Cochon‘

Postup

Jak na to:

Testo:

Nakrajet maslo na dvoucentimetrove kousky. Mouku smichat se soli a maslem na jakoby drobenku (je dobre nechat asi 3mm kousicky masla nerozmelnene, coz pomuze testu k jeho perfektnosti). Rychle dovnitr vpracovat vodu tak, aby se testo rukama moc nezahralo a prepracovanim se nestalo tuhym. Testo zabalit do kuchynske folie a nechat alespon na dve hodiny odpocinout v chladnicce.

Napln:

Predehrat troubu na 230 stupnu C

V kastrolu na rozpalenem orechu masla nechat zesklovatet cibuli, pridat cesnek a az zavoni tak pridat houby. Kdyz se vsechna tekutina z hub vypari, tak prilit vino a nechat ho uplne zredukovat.

Pridat mlete maso, koreni a po 5 minut ho za staleho michani osmazit. Pri michani vareckou oddelit hrudky masa od sebe. Potom pridat nakrajene udusene kolinko a nastrouhanou bramboru. Smazit dalsich 10 minut. Dochutit a nechat zchladnout.

Polovinu testa vyvalet na plat a na valecku ho prenest do hluboke kolacove formy nebo talire na kolace. Naplnit nadivkou a natrhanym masem z nozicky.

Vyvalet druhou polovinu testa a na valecku ho prenest nahoru kolace. Kolac potrit trochu naslehanym zloutkem a do testa nariznout nekolik direk ve tvaru slzy, aby behem peceni mohly unikat pary.

Pect v troube 15 minut, potom snizit teplotu na 175 stupnu C a pect da;sich 20 minut.

Poznamka.
Recept je na jeden kolac 20 cm v prumeru. Nozicka a kolinko nemusi byt, staci kus veprove pecinky na male kosticky nakrajene.

Recept je z kategorií: Slané koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.07.10 vloženo
  • 2219x zobrazeno

Ingredience

  • Testo:
  • 225 g studeneho masla
  • 175 g hladke mouky
  • 70 ml studene vody
  • spetka soli
  • Napln:
  • 500 g mleteho veproveho
  • 200 g veproveho masa z holeni casti nohy, uduseneho, obraneho, na kousky natrhaneho
  • 1 veprove male kolinko (neuzene), udusene, obrane a na kousky nakrajene
  • 1 stredni cibule na tenke platky nakrajena
  • 3 posekane strouzky cesneku
  • 100 g bilych, posekanych zampionu, nebo hnedych
  • 100 ml bileho vina
  • 1 zloutek
  • orech masla
  • 1 mala nastrouhana brambora
  • nekolik roztlucenych hrebicku
  • spetka skorice
  • sul a pepr podle chuti

Doporučená příloha

  • bile vinko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní koláč - Tourtiere De Ville

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz