Recept Pikantní koláč - Tourtiere De Ville

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kanadska gastronomie je pomerne neznama. Prinesli ji sem a podelili se o ni usedlici nejenom z Anglie a Francie, ale mnoha jinych zemi (pres 200 zemi). V Kanade najdete recepty, ktere jsou v puvodnich zemich nekdy zapomenute a to je na tom to krasne. Kanada si rika Mosajka narodnosti (oproti USA Melting pot) a kazde sklicko, kazda barevna cast predstavuje nejakou jinou narodnost se svymi zvyky vcetne osobitych jidel.
Tento recept je obmena receptu chef Picard, ktery otevrel restauraci v Montrealu ‚Toqué‘ a dalsi ‚Au Pied du Cochon‘

Postup

Jak na to:

Testo:

Nakrajet maslo na dvoucentimetrove kousky. Mouku smichat se soli a maslem na jakoby drobenku (je dobre nechat asi 3mm kousicky masla nerozmelnene, coz pomuze testu k jeho perfektnosti). Rychle dovnitr vpracovat vodu tak, aby se testo rukama moc nezahralo a prepracovanim se nestalo tuhym. Testo zabalit do kuchynske folie a nechat alespon na dve hodiny odpocinout v chladnicce.

Napln:

Predehrat troubu na 230 stupnu C

V kastrolu na rozpalenem orechu masla nechat zesklovatet cibuli, pridat cesnek a az zavoni tak pridat houby. Kdyz se vsechna tekutina z hub vypari, tak prilit vino a nechat ho uplne zredukovat.

Pridat mlete maso, koreni a po 5 minut ho za staleho michani osmazit. Pri michani vareckou oddelit hrudky masa od sebe. Potom pridat nakrajene udusene kolinko a nastrouhanou bramboru. Smazit dalsich 10 minut. Dochutit a nechat zchladnout.

Polovinu testa vyvalet na plat a na valecku ho prenest do hluboke kolacove formy nebo talire na kolace. Naplnit nadivkou a natrhanym masem z nozicky.

Vyvalet druhou polovinu testa a na valecku ho prenest nahoru kolace. Kolac potrit trochu naslehanym zloutkem a do testa nariznout nekolik direk ve tvaru slzy, aby behem peceni mohly unikat pary.

Pect v troube 15 minut, potom snizit teplotu na 175 stupnu C a pect da;sich 20 minut.

Poznamka.
Recept je na jeden kolac 20 cm v prumeru. Nozicka a kolinko nemusi byt, staci kus veprove pecinky na male kosticky nakrajene.

Recept je z kategorií: Slané koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.07.10 vloženo
  • 2193x zobrazeno

Ingredience

  • Testo:
  • 225 g studeneho masla
  • 175 g hladke mouky
  • 70 ml studene vody
  • spetka soli
  • Napln:
  • 500 g mleteho veproveho
  • 200 g veproveho masa z holeni casti nohy, uduseneho, obraneho, na kousky natrhaneho
  • 1 veprove male kolinko (neuzene), udusene, obrane a na kousky nakrajene
  • 1 stredni cibule na tenke platky nakrajena
  • 3 posekane strouzky cesneku
  • 100 g bilych, posekanych zampionu, nebo hnedych
  • 100 ml bileho vina
  • 1 zloutek
  • orech masla
  • 1 mala nastrouhana brambora
  • nekolik roztlucenych hrebicku
  • spetka skorice
  • sul a pepr podle chuti

Doporučená příloha

  • bile vinko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní koláč - Tourtiere De Ville

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz