Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření, klobásové koření a grilovací koření v poměru 1:1:1 ), naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupních asi 45 minut do červena.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Vařený brambor, bramborový salát, krokety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní kapr IV.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá dobře… hned jak bude kapřík vyzkouším.
Díky Manku za receptík