Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuře, jogurt, česnek, zázvor, gama masalau, kurkumu, římský kmín, koriandr a černý pepř dle chuti dejte do misky a řádně promíchejte. Zakryté nechte v ledničce nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc. Z jogurtové směsi vyjměte kousky kuřete a naskládejte je do jedné vrstvy na lehce vymaštěný plech. Grilujte pod předehřátým grilem asi 5 minut, nebo do té doby, než se kousky řádně propečou. Na párátka nabodávejte 1-2 kostky. Pikantní omáčka : z nastrouhaných oloupaných okurek slijte přebytečnou šťávu. Okurku, koriandr, jogurt, sladkou smetanu a černý pepř dejte do misky a dobře promíchejte. Podávejte s kuřetem.
Recept je z kategorií: Prsa
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.12.17 15:04
Jedním slovem nijaké. Přiznávám, že můj koriandr už žadonil o utracení, a tak byl hodně nevýrazný. Přemýšlím, jestli byl záměr, že v celém receptu není zrnko soli. Pokud se to osolí, pak to chutná velmi dobře. Pod grilem bylo maso opravdu za 5 minut hotové tak akorát. Rozdíl mezi nebem a propadákem je jen v té soli.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní indické kuře
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Poldo,
tve recepty vypadaji bajecne.
Muj manzel byl pracovne dva mesice v Indii, takze jsem po jeho navratu hodne varila tuto kuchyni.Nejsem az takovy znalec indicke chuchyne, ale tento recept bude opravdu dobry. Poznam to podle pouziteho koreni. Neco podobneho ostatne delam.
Chci podotkout neco ke stolovani. Vetsina masa i zeleniny se opeka na grilu. Hodne se koreni. I kvuli horku.
Ke stolovani: Vsichni sedi na zemi a uprostred je spousta jidel. Napr: tohle tve kuratko, jogurtova omacka, ktere se rika Raita, ja ji ovsem znam jinak- krome jogurtu a okurky, take cibule,rajcata, cili papricky, listky maty, koriandr kmin a pepr. Dale se podava DHAL nebo CHANNA DHAL, coz se da pripodobnit kasi z rozvarene cocky nebo cizrny s pridavkem zeleniny a samozrejme spousty koreni, dalsi pokrm na stole je ryze a v neposledni rade nektery z indickych chlebu, kterych maji spostu druhu. To vse je tedy uprostred.
Kazdy z ucastniku si sam nandava jidlo na talir (v indii na bananove lisky) a to pouze pravou rukou. Levou rukou se jidla vubec nedotyka, protoze to je ruka „necista“, nepouzivaji se zadne pribory. Jist takove jidlo je docela legrace. Hlavne to na vas druhy den vsichni poznaji. Mate totiz prsty prave ruky nekolik dni zluze od kari.
Urcite to vsichni vyzkousejte. Je to sice hodne korenene, ale vyborne jidlo.