Recept Pikantní hrášková polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní hrášková polévka

Postup

1. Cibuli oloupeme a najemno poseká­me. Celerové řapíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev rovněž očistíme, omyjeme a nakrájíme na ko­lečka. 2. Cibuli dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme celer, mrkev a hrášek. Dusíme zhruba 5 minut a poté podlije­me vývarem. Přikryté zvolna vaříme asi 30 minut. 3. Párky nakrájíme na kolečka. Z omyté a osušené majoránky otrháme lístky. 4. Kolečka párků přimícháme spolu se smetanou a majoránkou do polévky. Osolíme ji a ochutíme zeleným pepřem. Přikryté necháme 3 minut táhnout. Podáváme horké například s chlebem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 05.04.03 vloženo
  • 5541x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 200 kcal
  • 2 cibule
  • 3 celerové řapíky
  • 4 mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru (z kostky)
  • 4 nožičky párků
  • svazek majoránky
  • 250 g smetany
  • sůl
  • zelený pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní hrášková polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz