Recept Pikantní hrášková polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní hrášková polévka

Postup

1. Cibuli oloupeme a najemno poseká­me. Celerové řapíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev rovněž očistíme, omyjeme a nakrájíme na ko­lečka. 2. Cibuli dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme celer, mrkev a hrášek. Dusíme zhruba 5 minut a poté podlije­me vývarem. Přikryté zvolna vaříme asi 30 minut. 3. Párky nakrájíme na kolečka. Z omyté a osušené majoránky otrháme lístky. 4. Kolečka párků přimícháme spolu se smetanou a majoránkou do polévky. Osolíme ji a ochutíme zeleným pepřem. Přikryté necháme 3 minut táhnout. Podáváme horké například s chlebem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 05.04.03 vloženo
  • 5653x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 200 kcal
  • 2 cibule
  • 3 celerové řapíky
  • 4 mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru (z kostky)
  • 4 nožičky párků
  • svazek majoránky
  • 250 g smetany
  • sůl
  • zelený pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní hrášková polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz