Recept Pikantní hrášek a mrkev

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava kořenné směsi: do malé misky dejte římský kmín, koriandr, mango prášek a kurkumu, dobře promíchejte a odstavte bokem. Hrášek a mrkev uvařte každé zvlášť buď ve vodě nebo v mikrovlnné troubě. Slijte vodu, propláchněte pod proudem studené vody a odstavte. Na pevné pánvi rozehřejte olej na nižší teplotu, přidejte římský kmín, zázvor a chilli a poduste asi 2-3 minuty. Přidejte hrášek a mrkev a dobře promíchejte. Dále přidejte kořennou směs a za občasného míchání na mírném ohni poduste ještě asi 5 minut

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.03.07 vloženo
  • 4366x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Dušený hrášek a karotka narychlo opražené v oleji se zázvorem, chilli a suchou kořennou směsí
  • 250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 2 nakrájené mrkve
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžičky jemně nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 najemno nakrájené čerstvé červené nebo zelené chilli papričky
  • 5 - 6 lžic vody
  • sůl
  • Suchá kořenná směs
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mango prášku
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní hrášek a mrkev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz