Recept Pikantní houbová polévka
daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Tato polévka se podává v různých obměnách v celé jihovýchodní Asii. Čtyři čili papričky uvedené v receptu jsou pro otrlé jedince, dávám dvě a polévka je dost pikantní, takže ostřete podle chuti :-)
Postup
Tamarindovou pastu, čili papričky, česnek, galgán, rybí omáčku, cukr, papedu a vývar přivedeme k varu, zmírníme var a necháme rozpustit tamarindovou pastu. Zmírníme oheň a vložíme mrkev, nakrájenou na slabá kolečka, houby, pokud jsou malé, tak na čtvrtky, větší na plátky, bílé zelí na jemné nudličky a zelené fazolky. Zvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme rajčata, přivedeme k varu a vypneme oheň. Nakonec přidáme hrubě nasekanou koriandrovou nať. Polévku ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, limetovou šťávou, solí, ústřicovou omáčkou, glutasolem. Můžeme mírně zahustit škrobem. Ihned podáváme.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
- 10.06.16 vloženo
- 3695x zobrazeno
Čas přípravy
- 20min
Ingredience
- 2 polévkové lžíce tamarindové pasty
- 4 nakrájené červené papričky-ptačí očko
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2,5cm nakrájeného galgánu
- 4 polévkové lžíce rybí omáčky
- 2 polévkové lžíce palmového cukru
- 8 natrhaných listů mauricijské papedy (můžeme nahradit citronovou trávou)
- 1,5 zeleninového vývaru
- 100g mrkve
- 250g hnědých žampionů
- 300g zelí
- 100g zelených fazolek
- čerstvá nať koriandru
- 100g rozpůlených koktejlových rajčat.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní houbová polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní houbová polévka