Recept Pikantní fazolová polévka - Fasolada

Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přes noc namočené fazole ve studené vodě slijeme a zalijeme čerstvou vodou, přidáme sůl a 1 PL oleje, přivedeme k varu a 10 minut vaříme zprudka bez pokličky, poté snížíme teplotu, přidáme nadrobno nakrájenou/ ev. nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, 2 oloupané mrkve v celku, celer nať i kořen, feferonku a přikryté vaříme tak dlouho, až jsou fazole měkké. Feferonku a celerovou nať odstraníme, mrkev nakrájíme na kolečka a společně s oloupanými propasírovanými rajčaty nebo rajským protlakem přidáme k uvařeným fazolím, přidáme oregano, pepř a sůl dle chuti, polévku zamícháme a ještě krátce prohřejeme. Hrnec odstavíme a na závěr vmícháme 2 PL olivového oleje. Hustá pikantní fasolada je řecké "národní jídlo". Je velmi sytá, vhodná jako hlavní chod zejména v zimním období. Podává se s kouskem sýru feta, chlebem a olivami. Dobrou chuť, kali orexi.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 29.11.06 vloženo
  • 12271x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky (a 250 ml) bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • celer: kořen (2 PL nadrobno nakrájený) + nať (2 snítky)
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 zralá rajčata nebo 2 PL rajčatového protlaku
  • 1/2 KL oregana
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní fazolová polévka - Fasolada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní fazolová polévka - Fasolada

pranama
10 příspěvků 15.9.13 00:20
Opravdu solit na začátku?

Pokud vím, a zkušenost mě neklame, tak luštěniny obecně a fazole zvlášť se solí až po uvaření, jinak se neuvaří do měkka ani za nic. Nicméně nejsem dogmatik :), aspoň u vaření ne, rád se nechám poučit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz