Recept Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

Úvod

Opečené špekáčky na cibuli a pivě s feferonkami.
Narozdíl od mnoha receptů zde není použit kečup, ale rajský protlak a namísto černého piva světlý ležák.

Postup

Špekáčky rozkrojit napůl a naříznout napříč po 5 mm. Cibuli nakrájet na nudličky, feferonky na plátky.
Na pekáč dáme špekáčky a cibuli, pečeme při 200°C dokud nejsou téměř hotové. Pak zalijeme pivem, přidáme 4 lžíce rajského protlaku a podle chuti a jejich ostrosti feferonky. Vrátíme do trouby a pečeme dokud se neodpaří alkohol a omáčka trochu nezhoustne. Solit netřeba, špekáčky bývají slané dost.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.10.13 vloženo
  • 6748x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 ks špekáčků
  • 2 větší cibule
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • nakládané feferonky
  • 1 pivo - světlý ležák

Doporučená příloha

  • Chleba nebo opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 31.05.16 13:03

S černým pivem je občas upeču. Tak jsem byla zvědavá na chuťovou změnu. Opravdu chutnají podle tohoto receptu trochu jinak; dalo by se říci, že jsou méně výrazné.

Připravovala jsem ze špekáčků, pivo Chodovar ležák, nakládané feferonky nahrazeny sušenými drcenými.

V receptu není použit žádný tuk. Je pravda, že ze špekáčků se něco málo vypeče. Já jsem však měla obavu, aby se mi nepřipalovala cibule, která se zároveň s uzeninou peče. Dala jsem navíc vrchovatou lžíci sádla. :think:

Sosíku máme rádi víc, tak jsem množství piva a protlaku ještě o polovinu zvýšila.

Podávala jsem s pečenými bramborami.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 10.10.13 18:25
má pravdu předsedo

Dát místo kečupu protlak, to ty pečené špekáčky s cibulí, ale dostatečně slané vyzdvihne do gurmetského nebe

Příspěvek upraven 10.10.13 v 18:26

 
rnk
31 příspěvků 09.10.13 00:13

Je tu plno receptů s kečupem a černým pivem. Vyzkoušel jsem a nechutnalo. Tak jsem ten recept přepracoval a protože jsem byl s výsledkem spokojen, nabízím ho i Vám. Podle mne vařit z kečupu je zhovadilost. Navíc je mnoho kečupů různých kvalit a chutí a recept tak není reprodukovatelný.
Ale nikomu to nenutím. Klidně vařte s kečupem.
Taky v těch ostatních receptech se dává vše do pekáče najednou. Buřty jsou pak jakési dušené.

Příspěvek upraven 09.10.13 v 00:23

 
Dadooa
268 příspěvků 08.10.13 23:29

No…to je ale fak novej recept.. uplne..
Takovy tu neni zatim ani jeden.. :zed:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz