Recept Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

Úvod

Opečené špekáčky na cibuli a pivě s feferonkami.
Narozdíl od mnoha receptů zde není použit kečup, ale rajský protlak a namísto černého piva světlý ležák.

Postup

Špekáčky rozkrojit napůl a naříznout napříč po 5 mm. Cibuli nakrájet na nudličky, feferonky na plátky.
Na pekáč dáme špekáčky a cibuli, pečeme při 200°C dokud nejsou téměř hotové. Pak zalijeme pivem, přidáme 4 lžíce rajského protlaku a podle chuti a jejich ostrosti feferonky. Vrátíme do trouby a pečeme dokud se neodpaří alkohol a omáčka trochu nezhoustne. Solit netřeba, špekáčky bývají slané dost.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.10.13 vloženo
  • 6489x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 ks špekáčků
  • 2 větší cibule
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • nakládané feferonky
  • 1 pivo - světlý ležák

Doporučená příloha

  • Chleba nebo opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 31.05.16 13:03

S černým pivem je občas upeču. Tak jsem byla zvědavá na chuťovou změnu. Opravdu chutnají podle tohoto receptu trochu jinak; dalo by se říci, že jsou méně výrazné.

Připravovala jsem ze špekáčků, pivo Chodovar ležák, nakládané feferonky nahrazeny sušenými drcenými.

V receptu není použit žádný tuk. Je pravda, že ze špekáčků se něco málo vypeče. Já jsem však měla obavu, aby se mi nepřipalovala cibule, která se zároveň s uzeninou peče. Dala jsem navíc vrchovatou lžíci sádla. :think:

Sosíku máme rádi víc, tak jsem množství piva a protlaku ještě o polovinu zvýšila.

Podávala jsem s pečenými bramborami.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní buřty na pivě (bez kečupu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 10.10.13 18:25
má pravdu předsedo

Dát místo kečupu protlak, to ty pečené špekáčky s cibulí, ale dostatečně slané vyzdvihne do gurmetského nebe

Příspěvek upraven 10.10.13 v 18:26

 
rnk
31 příspěvků 09.10.13 00:13

Je tu plno receptů s kečupem a černým pivem. Vyzkoušel jsem a nechutnalo. Tak jsem ten recept přepracoval a protože jsem byl s výsledkem spokojen, nabízím ho i Vám. Podle mne vařit z kečupu je zhovadilost. Navíc je mnoho kečupů různých kvalit a chutí a recept tak není reprodukovatelný.
Ale nikomu to nenutím. Klidně vařte s kečupem.
Taky v těch ostatních receptech se dává vše do pekáče najednou. Buřty jsou pak jakési dušené.

Příspěvek upraven 09.10.13 v 00:23

 
Dadooa
268 příspěvků 08.10.13 23:29

No…to je ale fak novej recept.. uplne..
Takovy tu neni zatim ani jeden.. :zed:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz