Recept Pikantní bůček v alobalu

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní bůček v alobalu

Postup

Bůček vaříme 1 hodinu s kořením v horní části ingrediencí. Necháme pořádně vychladnout. Z ostatních surovin uděláme hutnou kaši, kterou vetřeme do vařeného bůčku. Pevně zabalíme do alobalu a necháme v chladu uležet 4-6 dní.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 07.08.06 vloženo
  • 21068x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina 30 minut

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 12 stroužků česneku
  • 5 bobkových listů
  • 5 kuliček pepře
  • 1 KL soli
  • 15 stroužků česneku
  • 1 KL sladké papriky
  • 1 KL kari
  • 1 KL grilovacího koření
  • 1 KL soli
  • 1 KL pepře
  • 1 KL chilli
  • 2 KL oleje
  • 2 KL worčestru
  • 2 KL sojové omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lejla35 28.10.18 08:33

Výborné doporučuji moc jsme si pochutnali.Lepší jak bůček se zelím!!!

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.3.16 14:58

Naloženo týden, čili sedm dní :)
Grilovací koření jsem použila svoji, doma míchanou směs, která chuťově zhruba odpovídá jemně pálivé kupované směsi…
Olej použit slunečnicový.
Je to moc dobré, na fotce s bagetou z žitné celozrnné mouky, muž raději klasicky s chlebem (momentálně jsem měla pečený jen světlý, což mu vyhovovalo prý nejlépe :) )

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní bůček v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní bůček v alobalu

Zuzka1973
2362 příspěvků 18.3.16 21:36

@Eja Díky za tip - uzený bůček mám domácí, takže vyzkouším moc ráda :) :mavam:

Eja
3862 příspěvků 17.3.16 12:00

Zuzko, když Ti zbude kousek uzeného bůčku, zkus tohle

kamilio
551 příspěvků 8.11.09 19:58
Re: Pikantní bůček v alobalu

Souhlasím i s Bedlou i s Jenyaou. Navíc do té mazací hmoty je lepší nedávat všechno koření, co máme doma, ale pokaždé to nasměrovat do jiných kombinací. Někdy je méně více jak více.

Jenya
1 příspěvek 8.11.09 18:12
Re: Pikantní bůček v alobalu

Dovolím si přispět svoji zkušenost. V přípravě omáčky na potření bůčku nesmí chybět olej. 2 KL mi na 15 stroužků česneku připadají velice málo. On te olej sice vypadá zbytečně, když bůček je sám o sobě tučný ale je to velmi důležité. Bez oleje ten česnek – zejména je-li rozmačkaný a ne nasekaný – zoxiduje a začne chutnat divně. Troufám si odhadnout, že proto to Bedle za delší dobu nechutnalo. Mě také ne, dokud jsem nepřišel na to, že se ten česnek musí rozmíchat v oleji. Silice z česneku se v oleji rozpustí, nezoxidují a tím si to celé uchová aroma čerstvého česneku a je to vynikající. A může se to nechat déle odležet, aby se chutě natáhly do masa.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní bůček v alobalu

Něco velice podobného jsem kdysi udělala.
Recept byl z jakési křížovkové knížky a jmenovalo se to Pantůček.
Od té doby to leží v mrazáku. Asi bude na čase to ochutnat.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pikantní bůček v alobalu

Gegino…za šest dnů již bůček není dobrý, dělávám také…jak popisuje Tapi, taktéž jak popisuješ Ty. Alobal není vhodný…na tak dlouhé uskladnění…nám to tedy po těch dnech již nechutnalo, to je naše zkušenost.

Tapi
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní bůček v alobalu

Dělavám totež akorát horký zabalím do alobalu,aby se všechný ingredience natáhly do bůčku.

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Buchta z pudingu s kysanou smetanou

Podobný recept znám, těsto dělám celé světlé, pudink používám čokoládový, do kysané smetany dávám 2 vanilkové cukry a povrch je možné také posypat skořicí. Je to veliká lahůdka. Než se stačí rozležet, tak zmizí z lednice.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz