Recept Pikantní bramborový štrůdl

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvaříme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Smícháme s vejcem, solí, moukou a krupicí (je možné, že budete potřebovat trochu více mouky, záleží na bramborech) a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a odstavíme. 2 cibule a jablka oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a jablka, asi 3-4 minuty povaříme. Vmícháme majoránku, na kostky nakrájené okurky, osolíme a opepříme. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na pomoučněné utěrce rozválíme tenké těsto. Posypeme bramborovým škrobem, potřeme játrovou paštikou. Musíme roztírat mokrýma rukama. Na paštiku nasypeme připravenou cibulovo-jablečnou směs a pomocí utěrky zamotáme. Pečeme asi 40 minut do zlatova. Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka a orestujeme. Porce štrůdlu na talíři posypeme orestovanou cibulí. Podáváme se salátem. Nechte si chutnat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 19.09.09 vloženo
  • 4839x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g moučných brambor
  • 1 vejce
  • 1 čl soli
  • 3 PL krupice
  • 3 PL mouky
  • bramborový škrob
  • Náplň:
  • 2 cibule
  • 2 jablka
  • 3 sladkokyselé okurky
  • majoránka, podle chuti
  • sůl. pepř
  • 250 g játrové paštiky
  • 3-4 PL oleje
  • 2 cibule na orestování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní bramborový štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní bramborový štrůdl

Kvetka
149 příspěvků 21.9.09 18:20
Re: Pikantní bramborový štrůdl

Bramborové těsto které nechám pod utěrkou odpočinout už nikdy v životě nevyválím. Ale jinak - moc zajímavá náplň

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz