Recept Pikantní bramborový štrůdl

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvaříme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Smícháme s vejcem, solí, moukou a krupicí (je možné, že budete potřebovat trochu více mouky, záleží na bramborech) a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a odstavíme. 2 cibule a jablka oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a jablka, asi 3-4 minuty povaříme. Vmícháme majoránku, na kostky nakrájené okurky, osolíme a opepříme. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na pomoučněné utěrce rozválíme tenké těsto. Posypeme bramborovým škrobem, potřeme játrovou paštikou. Musíme roztírat mokrýma rukama. Na paštiku nasypeme připravenou cibulovo-jablečnou směs a pomocí utěrky zamotáme. Pečeme asi 40 minut do zlatova. Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka a orestujeme. Porce štrůdlu na talíři posypeme orestovanou cibulí. Podáváme se salátem. Nechte si chutnat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 19.09.09 vloženo
  • 4851x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g moučných brambor
  • 1 vejce
  • 1 čl soli
  • 3 PL krupice
  • 3 PL mouky
  • bramborový škrob
  • Náplň:
  • 2 cibule
  • 2 jablka
  • 3 sladkokyselé okurky
  • majoránka, podle chuti
  • sůl. pepř
  • 250 g játrové paštiky
  • 3-4 PL oleje
  • 2 cibule na orestování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní bramborový štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní bramborový štrůdl

Kvetka
149 příspěvků 21.9.09 18:20
Re: Pikantní bramborový štrůdl

Bramborové těsto které nechám pod utěrkou odpočinout už nikdy v životě nevyválím. Ale jinak - moc zajímavá náplň

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz