Recept Pikantní bramborová placka

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pikantní bramborová placka

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostky. 2. Na velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Za časté­ho míchání brambory i cibuli opékáme asi 10 minut. Přidáme posekaný oloupaný česnek a krátce pečeme společně. Pánev stáhneme z plotny a necháme vy­chladnout. 3. Petrželku opereme, osušíme a posekáme. Ve velké míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Vmícháme bram­bory a petrželku. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a přendáme do ní bramborovou vaječnou směs. Rovnoměrně ji rozprostřeme a necháme pod poklicí 4 min. houstnout. Pak ji obrátíme a pečeme další 3 minuty. Můžeme podávat se smaženými žampiony. Tip: Placku můžeme po­dávat teplou i stude­nou. Dobře se k ní hodí také salát.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 15.07.03 vloženo
  • 4674x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 15 g bílkovin, 24 g tuků, 29 g sacharidů
  • 600 g lojovitých bram­bor
  • 2 cibule
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 svazku petrželky
  • 8 vajec
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní bramborová placka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Cibulačka Cibulačka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz