Recept Pikantní bagety pod grilem

(Hodnoceno 2x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní bagety pod grilem

Úvod

Nazev pozmenen pro utle ceske duse…
„Cesnekovy chleb/Garlic bread“ je tradicne s maslem a dokonce bez syru pouze s petrzelkou, nebo pazitkou.

Postup

Smíchat všechny ingredience, až na bagetu.

Namazat směs na půlky baget, položit je pod gril a ogrilovat je.

Nakrájet na porce a ihned podávat.

Recept je z kategorií: Topinky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.12.02 vloženo
  • 15453x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 250 g nastrouhaného italského sýru, jako je Pecorino Romano nebo jiného výrazného sýru
  • 250 ml majonézy
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 1 1/2 lžíce na jemno utřeného česneku
  • 1 1/2 lžíce citronové šťávy
  • špetka kayanského pepře nebo podle chuti
  • několik kapek pálivé omáčky z červených papriček (jako je Tabasco) nebo podle chuti
  • 3-4 dlouhé bagety, rozkrojené v půli horizontálně

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.09.12 23:27

No vida, z topinek v názvu se staly bagety, a tím pádem jsou i chutnější :potlesk: :mrgreen:
Pro velký úspěch zopakováno…, ale určitě ne naposledy :)
Klídek, příště už sem nebudu fotečky přidávat :mrgreen:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 10.09.12 13:42

PARÁDA!!! :palec: :potlesk: :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Petunnka 08.09.12 10:09

Kdysi něco podobného dělali v Holešovický tržnici. Myslím, jen že negrilovali, ale vlnili. Já dávám za jedna a děkuji!

Diskuse k receptu Pikantní bagety pod grilem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 03.10.12 20:08

Diano, co zde rikas nedava zadny smysl a nic to nevysvetluje o puvodu cesnekoveho chleba/garlic bread. Ano, recept nema nic spolecneho s Australii, ani Kanadou kde se bezne pouziva tak jako v jinych zemich. Historie saha nekam do recke a arabske kultury, avsak forma ve ktere Americane pripravuji svuj garlic bread nejspis pochazi z Italske bruschetty i kdyz pozmenene s pouzitim cesnekoveho masla, misto oleje.
esmeralda je vic jak schopna ve vyhledavani na internetu, takze si snadno muze zjistit puvod receptu na garlic bread kompletne s jeho variacemi a detaily…

 
di
2443 příspěvků 18.09.12 21:27

Líbí se mi ten odkaz na recept od esme, i ta diskuse tam. ;-) (pro zajímavost, tamty - nebo velice podobné - bagety znám cca 20 let od známých mých rodičů, kteří pocházejí z bývalé NDR - to jsem napsala - jako vtip - hlavně kvůli tomu, že jedna z diskutérek tvrdila, že ten recept nemá naprosto nic společného s Austrálií).
Recept podobný tomuto taky znám déle než jsem na Labužníkovi, pochází z docela pěkné kuchařky jednoho Čechoameričana (Buvolí křídla a jiné recepty & příběhy). On tam navíc přidává sekané černé olivy, místo chilli curry, místo česneku jarní cibulku, sýr je čedar, ale jinak je to velmi podobné, včetně zapékání.

 
casino
4448 příspěvků 18.09.12 20:01

Některým by mohl chutnat tento Americký BLT sendvič , prý se k němu zakusují hranolky…
Inu, proč ne? Už se na něj těším :)

 
jolana
5060 příspěvků 18.09.12 09:58

Jj..Drobku a v Maryland k tej bagete zakusuju spagety abo makarony..taky dobre, jeden cas som na tom docela ujizdela a zakusovala to ku vsetkemu ..asi urcite z hladu :mrgreen: ..tam v americe napriek vsetkemu co maju clovek vyhladne.. naozaj..amici noo.. somariny varia, plny stol a nie je co jest.. a ja pokal nemam poctive jedlo varene tak som hladnaaa.. :mrgreen: :mavam:
PS: na severe je to lepsie..

 
Eja
3699 příspěvků 18.09.12 02:34

Doufám, že k názvu topinky nevedl „topping“… :think: Opečený chléb ještě není topinka, si myslím…a bageta není asi tak úplně chléb…jejda, to se to zamotalo :mrgreen: proto bych měla problém s tou „topinkou“…z ba­gety…ale napříč Státy je to s verzemi máslo/majonéza rozhodně skvělá mňamka :mavam:

 
Anitta
521 příspěvků 18.09.12 00:36

Esmeralda, dobrej napad :D Hned jak prijedu domu, umicham maslo s cesnekem a zamrazim :D I kdyz na jednu topinku staci strouzek a povrch pak jen smrncnu primo kostkou masla, ne celou samozrejme :lol: tenhle zlozvyk jsem se naucila docela nedavno :mrgreen:

 
esmeralda
4812 příspěvků 18.09.12 00:22

Anitta, takhle se to dělá zase u nás v australské kuchyni.

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Ani já je nekupuji. Domácí jsou halt domácí.
Dokonce jsem recept ještě vylepšila/zjed­nodušila. Česnekové máslo si udělám z celé čtvrtkilové kostky a rozdělím do misek a uschovám do mrazáku.
V den kdy děláme BBQ ráno vyndám a každý si pak může mazat co hrdlo ráčí.
Pro krásu a chuť přidávám bylinky které zrovna rostou na zahrádce.

 
Anitta
521 příspěvků 17.09.12 23:15

No vidite vsichni, na to jsem ani nepomyslela, ze by se na vychode Ameriky varilo jinak :D Delate mi chut na cesnekovou topinku :mrgreen: Moc se s tim nemaluju, soupnu krajic do toaster oven, pak potru cesnekem a maznu maslem. Nikdy jsem ty namazane chleby nekoupila, moc tomu neduveruju,,, :mrgreen:

 
Drobek  17.09.12 23:12
Nejsem,

Já se nechtěl hádat, jen něco podotknout a vysvětlit. Můžete mi prosím velkomyslně odpustit kliknutí na špatný čudlík? Slibuju že už se to nestane, uctivě se vyhnu jakékoli diskusi kde bude Vaše ctěné jméno.

 
babi
6360 příspěvků 17.09.12 21:50

Az na to, ze recept sester Tatin je unikatni postupem pripravy a ne tim, ze obsahuje jablka a karamel, takze Vas nazev je stale nevhodny a to uz proto, ze to je recept nekde z Krkonos a ne z Francie. Uz jsem Vam rikala, ze se snazite byt svetacky…

 
babi
6360 příspěvků 17.09.12 21:38

Presne tak…Amerika je obrovska a v ni je nesmirne mnoho narodnosti na jedne kupe :! Jak uz jsem psala, nanestesti si nepamatuji puvodni nazev receptu, ani v ktere casti Statu jsem jej ziskala, ale v nazvu muselo byt neco, co me privedlo k tem topinkam i kdyby to byl jenom nazev jako „Roasted bread with savoury topping“.
Drobku, ty fotky jsou fotky baget od casino…oboji :)
Jinak Ti dekuji za nazory a postrehy a zdravim do Idaho :mavam:

 
casino
4448 příspěvků 17.09.12 21:04
babi...

…děkuji za oživení receptu :hug:
Včéra jsem sklízel jabka, tak tu Rozcuchu rád zopakuji, už se těším :)
S názvem máte zajisté pravdu :palec: název jsem už upravil… :mrgreen:

 
casino
4448 příspěvků 17.09.12 21:00
drobek...

…a jste si jist, že reagujete na můj příspěvek 16.09.2012 10:59 :?: :think: :)

 
babi
6360 příspěvků 17.09.12 19:02

Kdyz uz vyzadujete presne jmenovani receptu u druhych, mel by jste zacit u nazvu receptu svych…
http://www.labuznik.com/…a-bez-zemli/
Abych pouzila Vasi terminologie,…ale já ty sestry Tatinovy v názvu cítím jako nepřípadné, ba přímo jako pitomé…
Jinak jsem rada, ze Vam chutna!

 
Drobek  17.09.12 16:07
Ono je to těžké,

Podívejte, z Los Angeles je do Bostonu zhruba stejně daleko jako z Madridu do Petrohradu. Kolik jen různých kuchyní uvidíte cestou. :roll: Vždyť podívejte do Česka, jak se vaří zelí na jižní Moravě a severní.
Přitom se předpokládá, že když to jsou Spojené Státy tak se vaří všude stejně. Nic není dál od pravdy. Babi zná s majonézou, já s máslem. Ptal jsem se šéfkuchaře v restauraci, tady v Idaho. Jedině s máslem, ale předtím žil na Floridě a jedině s majonézou. Navíc, jak mi řekl, záleží na kuchaři i na majiteli, jak to budou dělat. Totéž platí s pažitkou nebo s zelenou cibulkou. A to jsou ještě k tomu rodní bratranci.
A k fotkám, propečení (ogrilování) odpovídá fotce Babi, tak jsem to vždycky na stůl dostal. Je Vaše špatně? Rozhodně ne, vždyť to není zákonem stanoveno, a i kdyby bylo, co na tom? Je to Vaše kuchyně, Vaše jídlo a tak si jezte co Vám chutná. Já to dělám taky. A basta. :mavam:

 
casino
4448 příspěvků 16.09.12 10:59
Slovíčkaření?

Mnóóó, možná ano…, ale gggdyž bageta tak bageta a vidíte sama, že i babi se nakonec rozsvítilo a ty TOPINKY v názvu eliminovala :palec: No co, mýliti se jest lidské…, ale naštěstí ani tento nonsens nic na tomto fantastickém jídle nezměnil k horšímu :palec:
Po mně si mančaft žádá, abych při nejbližší rodinné sešlosti tyto bagety podával jako předkrm… :think:
No, budu si muset ohlídat velikost porce, že aby potom vůbec jedli další chody :)

 
babi
6360 příspěvků 15.09.12 01:04

Recept je stary deset let a mam jej nekde ze Statu, avsak nepamatuji se odkud a take jak se recept vlastne jmenoval. Ano, u nas v Kanade se take prodava v alobalu jiz pripraveny cesnekovy chleb, ale ten je s maslem (?), cesnekem a petrzeli.

casino, znam Vasi touhu vyznet svetacky a je mi to vlastne naprosto jedno az na jednu vec…osobne mam ve zvyku mluvit pravdu, tak si to pamatujte! Jak muzete videt, nazvy nejsou pouze pro mne zavadejici (a mozna po 44 letech v Kanade neni divu?) http://zemskekure.tumblr.com/…a-topinkovac

 
Anitta
521 příspěvků 15.09.12 00:38

Casino, slovickaris… ;) Babi sice rika „americke“, ale tohle jsem tady jeste nevidela, Drobek je tomu nejbliz, jen misto te pazitky se spis pouziva cibulova nat, proste garlic bread :D Takhle namazane pulky chleba se daji koupit skoro vsude a jen se zapecou, no jak bys to nazval cesky? :mavam:

 
casino
4448 příspěvků 14.09.12 22:03
No, Drobek to napsal kulantně,

…ale já ty TOPINKY v názvu cítím jako nepřípadné, ba přímo jako pitomé :roll: Toto přece nejsou TOPINKY a dokonce ani jako OBLOŽENÉ TOPINKY by se to nedalo prezentovat. Viděl jsem to však jako právo autora na Buzzword. Ale jen do té doby, než jsem pochopil z tohoto: “ v Cesku se jeste nerozmysleli, jak co budou nazyvat…topinka, toast, toastovac, topinkovac a jeste se tam zaplete ten sendvic„, že autorka v tom nemá sama úplně jasno a snaží se odvést pozornost od tématu a opět mlží 8)
babi, jste Češka a určitě víte co to je, když se u nás řekne TOPINKA! Rád se zmýlím, ale předpokádám, že název receptu nezměníte… ;) Nicméně by mě interesovalo, jak se v angličtině zove tato, jak už jsem se jinými slovy vyjádřil níže, skvělá krmě :potlesk:

(mimo jiné, i o TOPINKÁCH jak jsou chápány po vlastech českých, se lze něco málo dočíst např. ZDE )

 
Drobek  10.09.12 22:19
tak jo,

Nebudu :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 10.09.12 21:24

Clovek se nekdy zaplete do terminu a pak nekolik receptu spline dohromady :roll: takze si z toho nic nedelej…

 
Drobek  10.09.12 21:18
Nojo, máš pravdu,

Dává se máslo, ale do toho už jsem nechtěl mluvit. Pravé americké je namazat je česnekovým máslem, na to sýr a nejspíš pažitku (podle maminky šnytlík :mavam: ) nebo petrželku. Pod grilem, nebo kdo nemá v troubě zapéct. Že jsem radši nebyl zticha. :think: :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 10.09.12 20:45

Casino, dik za vyzkouseni receptu. Podle meho, proc ne majoneza jako cast tepelne upravy…co je to majoneza…olej vejce a trocha octa, nebo citronu. Na jihu Francie cesnekovou majonezu dokonce nazyvaji „provencalske maslo“. Majoneza se pouziva do buchet 8o No, jsem rada ze chutnalo a ten recept na Ketchup je cirou nahodou nachystany vedle pocitace, i kdyz s obmenou 8)

Ejo, na Tvoji poznamku reakce podobna jako pro casino. Diky za navstevu :)

 
babi
6360 příspěvků 10.09.12 20:21

Drobku, v Cesku se jeste nerozmysleli, jak co budou nazyvat…topinka, toast, toastovac, topinkovac a jeste se tam zaplete ten sendvic :roll: Takze jsem topinky misto na panev dala pod gril topped/pokryte jiz smesi.
Cesnekovy chleb nebo bageta je trochu neco jineho http://www.labuznik.com/…new-orleans/
Zdravim :mavam:

 
Eja
3699 příspěvků 10.09.12 19:55

:potlesk: Jak se o tom někde dnes diskutovalo, nedržela jsem se otrocky receptu, vše spíše nahrubo. Stejně jako Casino - teplá majonéza asi noční můra. Ale - skvělé.

 
Drobek  10.09.12 18:36
Ten název bude zřejmě překlad babi,

Konečně, takhle je to srozumitelné doma. U nás v Americku se tomu říká garlic bread, česnekový chléb, podává se hlavně (ale ne výhradně) ke špagetám. :palec:
Konečně, jak už jsem kdesi napsal, co jsou to americké brambory jsem se dozvěděl až v Česku. A co hospoda to jiný recept. Od pokrytých česnekem až po roztavený sýr. Ale - všechny dobré, my brambory milujeme. :dance:

 
casino
4448 příspěvků 10.09.12 13:40
Hihi, škoda že nevedeme kečup...

…tady by sedl jako, však víte jako co na hrnec :)
*****
Připadám si, jako onehdy ten kamarád italského synovce…
Když mu byly nabídnuty meruňkové knedlíky, tak že nééé, to on nééé a že neví, proč by měl jíst ňňňoky s cukrem :twisted: ;)
Já, který jsem „vyučil“ už pár kuchtíků v hospodách, když jsem vrátil čevabčiči, smažák či rostbíf se slovy, že STUDENÁ omáčka se nepaple na horké jídlo, ale podává se zvlášť,,, tak se tu láduji horkou majonézou! 8)
Bylo to výýýborné :) :palec: :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní americké topinky (R).

Vitta, jsem moc ráda, že chutnalo i Tvému příteli! Na recept jsem již zapomněla a tak tu bagetku zase někdy musím hodit pod gril ;o) Měla bych snad podotknout, že bagety v Česku jsou trochu objemnější…

Příjemnou neděli!

 
Vitta
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní americké topinky (R).

Bylo to opravdu vynikající. Přítel se jen olizoval, i když zpočátku byl trochu nedůvěřivý. Díky.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jenom dodám...

Neřekla bych to lépe než Glama (dík). Dělám to stejné. Když vařím nějaký recept častěji, tak ho připravuji ¨z hlavy¨ a když se na něj náhodou po letech podívám do kuchařky, tak tam je skoro úplně jinak. Ale tak se asi kuchaření vyvíjelo od dob, kdy se na ohniště hodil flák masa;o)))

 
glama  25.01.09 03:43
Odpovím za Babi...

Může, Kláro! Může to být ledajaký sýr. Třeba ten, který máš právě doma. Jen to ale nebude potom ten recept od Babi. Nebí nutné se otrocky držet surovin, které jsou v receptu napsané, jen se musí počítat s tím, že výsledek také bude poněkud jiný. Ale třeba taky dobrý! To záleží vždycky na kuchaři.
Já osobně si skoro vždycky každý recept trošku přizpůsobím. Ale chci-li mít přesně stejný chuťový zážitek jako autor, dodržím přesně i recept. Takže si klidně udělej americké topinky s eidamem, určitě si pochutnáš a kdybys chtěla jednou ochutnat Pikantní americké topinky od Babi, kup si Pecorino Romano!
Hlavně se nebát experimentovat a zkoušet! Doubrou chuť! Moc zdravím Babi!
 Takže

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

Muže být i aidam - syr?
Děkuji

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jano...

až recept vyzkoušíš, tak nám, prosím Tě poreferuj, zdali Ti chutnalo ;o)))

 
Labužník Jana
28 příspěvků 18.09.03 10:39
Americke topinky

Tento recept bude asi vyborny.Musim ho vyzkouset.Diky.Mam rada pikantni a ostra jidla.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz