Recept Pikantně křupavé brambory po italsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Patate e acciughe al forno

Postup

Předehřát troubu na 190°C.

Oloupat brambory a nakrájet je podélce na 5 mm plátky. Ponořit je na 5 minut do studené vody, aby vyluhovaly škrob.

Rozehřát olej s máslem na malé pánvičce, přidat česnek a jemně ho osmažit asi 2 minuty a přidat ančovičky a rozehřát je na pastu. Přidat rozmarýnu a chilli. Zamíchat a odstavit.

Slít brambory, rozložit je na čistou utěrku a osušit je. Dát je do mísy, přidat ančovičkovou pastu, 3/4 sýra a smetanu. Ochutit a promíchat. Dát na plech s okrajem, přikrýt alobalem a péct asi 25 minut. Vyjmout alobal, brambory otočit, posypat je petrželkou, dochutit a posypat zbytkem sýra. Pokračovat s pečením po dalších 15 minut.

Brambory podávat horké, lehce hnědé a křupavé.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.11 vloženo
  • 3863x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg olejnatých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 6 stroužků česneku na plátky nakrájeného
  • 20 slaných ančoviček opláchnutých od soli
  • 1 lžička jemně posekané rozmarýny
  • 2 sušené červené chilli papričky rozdrcené
  • 100 g parmasan sýra, nebo podobného nastrouhaného
  • 300 ml 33% smetany
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce posekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shira313 20.07.11 20:13

Výsledná chuť je veľmi dobrá.

Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom :o)

Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.

Diskuse k receptu Pikantně křupavé brambory po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Shira313
117 příspěvků 20.07.11 20:13

Výsledná chuť je veľmi dobrá.

Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom :o)

Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.

 
babi
6360 příspěvků 27.02.11 00:09

wydricko, bylinky jsou take moc dobre, Dej prosim vedet s cim jsi to spachala, jsem zvedava…

 
wydra  25.02.11 21:11

babi dik za inspirace!! Ta niva bude skvela, nebo jen bazalka. Uz se tesim az to spaši !

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 20:46

wydricko, nekde jsem se jiz zminila, ze zde vlastne jde o pikamtni verzi gratinovanych brambor. Ty se mohou pripravit naprosto jednoduse, anebo s pridanim bylinek, nebo klobasky a pak se zapecene brambory nazyvaji Dublin Coddle (recept je na Labu, nechce se mi hledat), nebo s Roquefort syrem, nebo se svedskymi ancovickami s nazvem Jannson's pokuseni, take jiz najaka ta leta na Labu. Takze, cokoliv se hodi lze pridat…
Ancovicky, morske male ryby se pouzivaji syrove, nalozene v oleji, nebo nalozene v soli, ktera se musi oplachnout. Ancovicky se teplem na panvicce rozpusti, vytvori kasi a take jejich chut se zjemni…

 
wydra  25.02.11 19:22

babi, stane se co, kdyz rybu nahradim treba pikantnimi kuřecími kousky restovanymi a rozmaryn bazalkou?
A jeste otazka - sardelova pasta = kase z ancovicek? :-)

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:58

jolanko, dekuji Ti za snahu neco vysvetlit…gabi se ukaze v diskuzi pouze ve chvilich, kdy si mysli, ze me ma na lopatkach, takze je naprosto zbytecne ji neco objasnovat!

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:53

Drobku, vcera se mi opet zasekl pocitac a tak odpovidam dnes, dokud napojeni pracuje :-) Jsem rada, ze se Ti recept zalibil. Uz se ani nepamatuji, kde v Italii jsem recept ziskala…

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:48

Gabi, az podle receptu uvaris, muzem zacit debatovat! S teoretikama se nebavim, protoze v kuchyni jde o prakticky vysledek…Pripra­vilas nekdy gratinovane brambory? Jestli-ze ano, pak bys vedela, ze mam pravdu…povrch je Krupavy.

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.11 22:04

Tak ja neviem, olejnate zemiaky nemam.Som rada aj za obycajny chutny zemiak, lebo to co sa dakedy predava snad ani zemiaky nie su. Ale zasa na fote vyzera super a daku mast plavajucu nebadat..vsak ta smotana sa vsiakne a 50 gr masla to tak na jeden zub… pripomenula si mi jeden recept od jinjorky, tam bolo tiez podobne dilema.. aj ho robievam a nic neplave..aj ho vyhladam, pre tu srandu..

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 21:39

jolana, nie…to ma teda nepresvedcis…skus a potom napis…ak pouzijes ten typ zemiakov a postup, co napisala babi, tak to budu nie krupave, ale v tuku plavajuce zemiaky

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.11 21:30

Gabi, jednoducho zapecu sa zospodu a zvrchu do zlatava.. cize krupave..ako chrumkave kuriatko zapecene,no nie? :)

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 21:16
  • babi, za 5 minut nevyluhujes skrob zo ziadneho typu zemiakov…
  • a naco ho chces v tomto recepte luhovat?
  • v recepte predsa pouzivas lojovite zemiaky, to znamena, ze je to typ zemiakov, co obsahuje najnizsi obsah skrobu…
  • ak pouzijes lojovite zemiaky a 300 ml slahackovej smotany a 100 g parmezanu, 2 lyzice oleja, 50 g masla…a cele to dusis pod alobalom 25 minut a potom to zapecies 15 minut, tak iba clovek, ktory tomu nerozumie, ti moze uverit, ze z toho docielis „křupavé brambory“
  • preto som sa ta pytala, ci si ich uz skusala…
 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 21:12

george, lide nekdy z ancovicek maji strach, ale jak Ty urcite znas, ancovicky se krasne rozpusti a zmeni svuj charakter. Dekuji za otevreni receptu a komentar :-)

 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 20:58

Bento, jsem moc zvedava co na to reknes 8-o

 
Drobek  24.02.11 15:53

Prostě nádhera, další recept z našich milovaných brambor. Díky Babi. :-D

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 11:48

babi, ty si tento recept niekedy vyskusala?

 
georgehradec
371 příspěvků 24.02.11 10:58

:wink: Mám rád Itala v kuchyni a věřím ančovičkám! Určitě vyzkouším. Díky babi!

 
Bento
794 příspěvků 24.02.11 01:50

Babi, vsetky suroviny mam, odkladam a vyskusam cez weekend :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz