Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Patate e acciughe al forno
Předehřát troubu na 190°C. Oloupat brambory a nakrájet je podélce na 5 mm plátky. Ponořit je na 5 minut do studené vody, aby vyluhovaly škrob. Rozehřát olej s máslem na malé pánvičce, přidat česnek a jemně ho osmažit asi 2 minuty a přidat ančovičky a rozehřát je na pastu. Přidat rozmarýnu a chilli. Zamíchat a odstavit. Slít brambory, rozložit je na čistou utěrku a osušit je. Dát je do mísy, přidat ančovičkovou pastu, 3/4 sýra a smetanu. Ochutit a promíchat. Dát na plech s okrajem, přikrýt alobalem a péct asi 25 minut. Vyjmout alobal, brambory otočit, posypat je petrželkou, dochutit a posypat zbytkem sýra. Pokračovat s pečením po dalších 15 minut. Brambory podávat horké, lehce hnědé a křupavé.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.7.11 20:13
Výsledná chuť je veľmi dobrá.
Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by
obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom )
Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantně křupavé brambory po italsku
117 příspěvků 20.7.11 20:13
Výsledná chuť je veľmi dobrá.
Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom
)
Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.
wydricko, bylinky jsou take moc dobre, Dej prosim vedet s cim jsi to spachala, jsem zvedava…
babi dik za inspirace!! Ta niva bude skvela, nebo jen bazalka. Uz se tesim az to spaši !
wydricko, nekde jsem se jiz zminila, ze zde vlastne jde o pikamtni verzi gratinovanych brambor. Ty se mohou pripravit naprosto jednoduse, anebo s pridanim bylinek, nebo klobasky a pak se zapecene brambory nazyvaji Dublin Coddle (recept je na Labu, nechce se mi hledat), nebo s Roquefort syrem, nebo se svedskymi ancovickami s nazvem Jannson's pokuseni, take jiz najaka ta leta na Labu. Takze, cokoliv se hodi lze pridat…
Ancovicky, morske male ryby se pouzivaji syrove, nalozene v oleji, nebo nalozene v soli, ktera se musi oplachnout. Ancovicky se teplem na panvicce rozpusti, vytvori kasi a take jejich chut se zjemni…
babi, stane se co, kdyz rybu nahradim treba pikantnimi kuřecími kousky restovanymi a rozmaryn bazalkou?
A jeste otazka - sardelova pasta = kase z ancovicek?
jolanko, dekuji Ti za snahu neco vysvetlit…gabi se ukaze v diskuzi pouze ve chvilich, kdy si mysli, ze me ma na lopatkach, takze je naprosto zbytecne ji neco objasnovat!
Drobku, vcera se mi opet zasekl pocitac a tak odpovidam dnes, dokud napojeni pracuje
Jsem rada, ze se Ti recept zalibil. Uz
se ani nepamatuji, kde v Italii jsem recept ziskala…
Gabi, az podle receptu uvaris, muzem zacit debatovat! S teoretikama se nebavim, protoze v kuchyni jde o prakticky vysledek…Pripravilas nekdy gratinovane brambory? Jestli-ze ano, pak bys vedela, ze mam pravdu…povrch je Krupavy.
5068 příspěvků 24.2.11 22:04
Tak ja neviem, olejnate zemiaky nemam.Som rada aj za obycajny chutny zemiak, lebo to co sa dakedy predava snad ani zemiaky nie su. Ale zasa na fote vyzera super a daku mast plavajucu nebadat..vsak ta smotana sa vsiakne a 50 gr masla to tak na jeden zub… pripomenula si mi jeden recept od jinjorky, tam bolo tiez podobne dilema.. aj ho robievam a nic neplave..aj ho vyhladam, pre tu srandu..
551 příspěvků 24.2.11 21:39
jolana, nie…to ma teda nepresvedcis…skus a potom napis…ak pouzijes ten typ zemiakov a postup, co napisala babi, tak to budu nie krupave, ale v tuku plavajuce zemiaky
5068 příspěvků 24.2.11 21:30
Gabi, jednoducho zapecu sa zospodu a zvrchu do zlatava.. cize krupave..ako chrumkave kuriatko zapecene,no nie?
551 příspěvků 24.2.11 21:16
george, lide nekdy z ancovicek maji strach, ale jak Ty urcite znas, ancovicky se krasne rozpusti a zmeni svuj charakter. Dekuji za otevreni receptu a komentar
Bento, jsem moc zvedava co na to reknes
Prostě nádhera, další recept z našich milovaných brambor. Díky Babi.
551 příspěvků 24.2.11 11:48
babi, ty si tento recept niekedy vyskusala?
Babi, vsetky suroviny mam, odkladam a vyskusam cez weekend