Recept Pikantně křupavé brambory po italsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Patate e acciughe al forno

Postup

Předehřát troubu na 190°C.

Oloupat brambory a nakrájet je podélce na 5 mm plátky. Ponořit je na 5 minut do studené vody, aby vyluhovaly škrob.

Rozehřát olej s máslem na malé pánvičce, přidat česnek a jemně ho osmažit asi 2 minuty a přidat ančovičky a rozehřát je na pastu. Přidat rozmarýnu a chilli. Zamíchat a odstavit.

Slít brambory, rozložit je na čistou utěrku a osušit je. Dát je do mísy, přidat ančovičkovou pastu, 3/4 sýra a smetanu. Ochutit a promíchat. Dát na plech s okrajem, přikrýt alobalem a péct asi 25 minut. Vyjmout alobal, brambory otočit, posypat je petrželkou, dochutit a posypat zbytkem sýra. Pokračovat s pečením po dalších 15 minut.

Brambory podávat horké, lehce hnědé a křupavé.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.11 vloženo
  • 3901x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg olejnatých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 6 stroužků česneku na plátky nakrájeného
  • 20 slaných ančoviček opláchnutých od soli
  • 1 lžička jemně posekané rozmarýny
  • 2 sušené červené chilli papričky rozdrcené
  • 100 g parmasan sýra, nebo podobného nastrouhaného
  • 300 ml 33% smetany
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce posekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shira313 20.07.11 20:13

Výsledná chuť je veľmi dobrá.

Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom :o)

Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.

Diskuse k receptu Pikantně křupavé brambory po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Shira313
117 příspěvků 20.07.11 20:13

Výsledná chuť je veľmi dobrá.

Zemiaky som spravila ako prílohu k pečenému kuraťu, ale určite by obstáli aj ako ľahká večera iba so šalátom :o)

Poznámka do budúcna: čas určený na pečenie nestačil a omáčky bolo na kôrku podobnú tej na fotke málo.

 
babi
6360 příspěvků 27.02.11 00:09

wydricko, bylinky jsou take moc dobre, Dej prosim vedet s cim jsi to spachala, jsem zvedava…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.02.11 21:11

babi dik za inspirace!! Ta niva bude skvela, nebo jen bazalka. Uz se tesim az to spaši !

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 20:46

wydricko, nekde jsem se jiz zminila, ze zde vlastne jde o pikamtni verzi gratinovanych brambor. Ty se mohou pripravit naprosto jednoduse, anebo s pridanim bylinek, nebo klobasky a pak se zapecene brambory nazyvaji Dublin Coddle (recept je na Labu, nechce se mi hledat), nebo s Roquefort syrem, nebo se svedskymi ancovickami s nazvem Jannson's pokuseni, take jiz najaka ta leta na Labu. Takze, cokoliv se hodi lze pridat…
Ancovicky, morske male ryby se pouzivaji syrove, nalozene v oleji, nebo nalozene v soli, ktera se musi oplachnout. Ancovicky se teplem na panvicce rozpusti, vytvori kasi a take jejich chut se zjemni…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.02.11 19:22

babi, stane se co, kdyz rybu nahradim treba pikantnimi kuřecími kousky restovanymi a rozmaryn bazalkou?
A jeste otazka - sardelova pasta = kase z ancovicek? :-)

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:58

jolanko, dekuji Ti za snahu neco vysvetlit…gabi se ukaze v diskuzi pouze ve chvilich, kdy si mysli, ze me ma na lopatkach, takze je naprosto zbytecne ji neco objasnovat!

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:53

Drobku, vcera se mi opet zasekl pocitac a tak odpovidam dnes, dokud napojeni pracuje :-) Jsem rada, ze se Ti recept zalibil. Uz se ani nepamatuji, kde v Italii jsem recept ziskala…

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 15:48

Gabi, az podle receptu uvaris, muzem zacit debatovat! S teoretikama se nebavim, protoze v kuchyni jde o prakticky vysledek…Pripra­vilas nekdy gratinovane brambory? Jestli-ze ano, pak bys vedela, ze mam pravdu…povrch je Krupavy.

 
jolana
5065 příspěvků 24.02.11 22:04

Tak ja neviem, olejnate zemiaky nemam.Som rada aj za obycajny chutny zemiak, lebo to co sa dakedy predava snad ani zemiaky nie su. Ale zasa na fote vyzera super a daku mast plavajucu nebadat..vsak ta smotana sa vsiakne a 50 gr masla to tak na jeden zub… pripomenula si mi jeden recept od jinjorky, tam bolo tiez podobne dilema.. aj ho robievam a nic neplave..aj ho vyhladam, pre tu srandu..

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 21:39

jolana, nie…to ma teda nepresvedcis…skus a potom napis…ak pouzijes ten typ zemiakov a postup, co napisala babi, tak to budu nie krupave, ale v tuku plavajuce zemiaky

 
jolana
5065 příspěvků 24.02.11 21:30

Gabi, jednoducho zapecu sa zospodu a zvrchu do zlatava.. cize krupave..ako chrumkave kuriatko zapecene,no nie? :)

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 21:16
  • babi, za 5 minut nevyluhujes skrob zo ziadneho typu zemiakov…
  • a naco ho chces v tomto recepte luhovat?
  • v recepte predsa pouzivas lojovite zemiaky, to znamena, ze je to typ zemiakov, co obsahuje najnizsi obsah skrobu…
  • ak pouzijes lojovite zemiaky a 300 ml slahackovej smotany a 100 g parmezanu, 2 lyzice oleja, 50 g masla…a cele to dusis pod alobalom 25 minut a potom to zapecies 15 minut, tak iba clovek, ktory tomu nerozumie, ti moze uverit, ze z toho docielis „křupavé brambory“
  • preto som sa ta pytala, ci si ich uz skusala…
 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 21:12

george, lide nekdy z ancovicek maji strach, ale jak Ty urcite znas, ancovicky se krasne rozpusti a zmeni svuj charakter. Dekuji za otevreni receptu a komentar :-)

 
babi
6360 příspěvků 24.02.11 20:58

Bento, jsem moc zvedava co na to reknes 8-o

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.02.11 15:53

Prostě nádhera, další recept z našich milovaných brambor. Díky Babi. :-D

 
gabi
551 příspěvků 24.02.11 11:48

babi, ty si tento recept niekedy vyskusala?

 
georgehradec
373 příspěvků 24.02.11 10:58

:wink: Mám rád Itala v kuchyni a věřím ančovičkám! Určitě vyzkouším. Díky babi!

 
Bento
794 příspěvků 24.02.11 01:50

Babi, vsetky suroviny mam, odkladam a vyskusam cez weekend :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz