Recept Pijácké rizoto
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a osmahneme papriku. Vložíme na kostky pokrájené maso, osolíme a podlejeme asi polovinou piva. Dusíme do poloměkka až se všechna šťáva vydusí. Přidáme horkou vodu, propláchnutou, škrobu zbavenou rýži, bobkový list, pokrájené chilli papričky a zalejem pivem tak, aby maso s rýží bylo zcela potopené. Nestačí-li pivo, zředíme ho vývarem. Přikryté poklicí dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotové rizoto na talířích sypeme strouhaným sýrem. Tip: Rizoto můžeme vylepšit na másle podušenými žampiony.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
- 11163x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g bůčku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 700 ml světlého piva
- 400 g rýže
- 1 bobkový list
- 2 chilli papričky
- sůl
- 80 g tvrdého sýra
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pijácké rizoto
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pijácké rizoto