Recept Pierogi se zelím a houbami

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Kysané zelí vaříme v malém množství vody 30 min, vodu necháme odpařit.
Na drobno pokrájenou cibulku usmažíme na sádle dozlatova.
Uvařené zelí a vymačkané houby nakrájíme na drobné kousky (můžeme semlít masomlýnkem, s jemnější nádivkou se lépe pracuje).
Přidáme cibuli, strouhanku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Těsto připravíme smícháním všech surovin. Důkladně uhněteme (můžeme v robotu s nástavcem na hnětení). Těsto musí být perfektně spojené, hladké a musí se odlepovat od mísy.
Poté po částech vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na střed každého kolečka vkládáme lžičkou náplň, přeložíme napůl a slepíme okraje k sobě - důkladně prsty promačkáváme okraje k sobě, potom prsty vytvoříme na okrajích vlnky. Dáváme pozor aby okraje byly dobře spojené a aby se mezi ně nedostala nápň, jinak se nám pierogi při vaření otevřou.
Slepené pierogi ukádáme na moukou vysypanou plochu.

Pierogi vkládáme do vroucí osolené vody s trochou oleje, když vyplavou napovrch vaříme ještě cca 3 minuty a vyjmeme.

Hotové pierogi přelijeme na talíři rozpuštěným sádlem.
Můžeme také posypat usmaženou cibulkou, nebo na sádle usmaženou strouhankou.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.10.07 vloženo
  • 5091x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • 35 dg hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/8 l vody
  • Nádivka:
  • 40 dg sušených hub (1/2 hod předem namočených ve vodě)
  • 40 dg kysaného zelí
  • 2 velké cibule
  • sádlo, pepř, sůl
  • trochu strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pierogi se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pierogi se zelím a houbami

Hub máme mnoho, kysané zelí také (vlastní, ne kupované), takže bych řekla, že to o víkendu bude!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Květáková polévka Květáková polévka
Karbanátky Karbanátky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz