Recept Pierogi se zelím a houbami

LaPetula Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Kysané zelí vaříme v malém množství vody 30 min, vodu necháme odpařit. Na drobno pokrájenou cibulku usmažíme na sádle dozlatova. Uvařené zelí a vymačkané houby nakrájíme na drobné kousky (můžeme semlít masomlýnkem, s jemnější nádivkou se lépe pracuje). Přidáme cibuli, strouhanku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Těsto připravíme smícháním všech surovin. Důkladně uhněteme (můžeme v robotu s nástavcem na hnětení). Těsto musí být perfektně spojené, hladké a musí se odlepovat od mísy. Poté po částech vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na střed každého kolečka vkládáme lžičkou náplň, přeložíme napůl a slepíme okraje k sobě - důkladně prsty promačkáváme okraje k sobě, potom prsty vytvoříme na okrajích vlnky. Dáváme pozor aby okraje byly dobře spojené a aby se mezi ně nedostala nápň, jinak se nám pierogi při vaření otevřou. Slepené pierogi ukádáme na moukou vysypanou plochu. Pierogi vkládáme do vroucí osolené vody s trochou oleje, když vyplavou napovrch vaříme ještě cca 3 minuty a vyjmeme. Hotové pierogi přelijeme na talíři rozpuštěným sádlem. Můžeme také posypat usmaženou cibulkou, nebo na sádle usmaženou strouhankou.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 22.10.07 vloženo
  • 5944x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • 35 dg hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/8 l vody
  • Nádivka:
  • 40 dg sušených hub (1/2 hod předem namočených ve vodě)
  • 40 dg kysaného zelí
  • 2 velké cibule
  • sádlo, pepř, sůl
  • trochu strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pierogi se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pierogi se zelím a houbami

mixtionnant
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pierogi se zelím a houbami

Hub máme mnoho, kysané zelí také (vlastní, ne kupované), takže bych řekla, že to o víkendu bude!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz