Recept Pierogi se zelím a houbami

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Kysané zelí vaříme v malém množství vody 30 min, vodu necháme odpařit.
Na drobno pokrájenou cibulku usmažíme na sádle dozlatova.
Uvařené zelí a vymačkané houby nakrájíme na drobné kousky (můžeme semlít masomlýnkem, s jemnější nádivkou se lépe pracuje).
Přidáme cibuli, strouhanku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Těsto připravíme smícháním všech surovin. Důkladně uhněteme (můžeme v robotu s nástavcem na hnětení). Těsto musí být perfektně spojené, hladké a musí se odlepovat od mísy.
Poté po částech vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na střed každého kolečka vkládáme lžičkou náplň, přeložíme napůl a slepíme okraje k sobě - důkladně prsty promačkáváme okraje k sobě, potom prsty vytvoříme na okrajích vlnky. Dáváme pozor aby okraje byly dobře spojené a aby se mezi ně nedostala nápň, jinak se nám pierogi při vaření otevřou.
Slepené pierogi ukádáme na moukou vysypanou plochu.

Pierogi vkládáme do vroucí osolené vody s trochou oleje, když vyplavou napovrch vaříme ještě cca 3 minuty a vyjmeme.

Hotové pierogi přelijeme na talíři rozpuštěným sádlem.
Můžeme také posypat usmaženou cibulkou, nebo na sádle usmaženou strouhankou.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.10.07 vloženo
  • 5010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • 35 dg hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/8 l vody
  • Nádivka:
  • 40 dg sušených hub (1/2 hod předem namočených ve vodě)
  • 40 dg kysaného zelí
  • 2 velké cibule
  • sádlo, pepř, sůl
  • trochu strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pierogi se zelím a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pierogi se zelím a houbami

Hub máme mnoho, kysané zelí také (vlastní, ne kupované), takže bych řekla, že to o víkendu bude!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz