Recept Piedmontští pstruzi

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit hrozinky do teplé vody na 15min. Odškrábat šupiny z ryb, pomocí nůžek rostříhnout břicha ryb a vyjmout vnitřnosti (pozor na žluč). Odstříhat ploutve až na ocasní. Umýt rybu uvnitř a zvenku. Oloupat česnek a cubuli, z opraného rozmarýnu sundat lístky, omýt šalvěj a celer. Všechno posekat. Do pánve dát olej a osmažit na něm zeleninu a bylinky, až cibule začíná hnědnout. Přidat ryby, vymačkané hrozinky a citronovou kůru. Posolit ryby a zalít vše vývarem a octem. Dusit po 12-15min. a ke konci ryby otočit. Když jsou pstruzi hotoví, položit je na nahřáté talíře a polít je šťávou z pánve.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 03.07.03 vloženo
  • 4392x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pstruzi každý asi 200g
  • 30g hrozinek
  • nastrouhaná kůra z jednoho citonu
  • 1 střoužek česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3-4 lístky šalvějě
  • 1 cibule
  • 4 lžíce bílého octa
  • 4 lžíce masového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Chléb a bílé vínko, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Piedmontští pstruzi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Karbanátky Karbanátky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz