Recept Pide - arabský plochý chléb
babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozpustit kvasnice se špetkou cukru a polovinou vody. Přesít mouku do mísy, zamíchat dovnitř sůl a přidat vzešlé kvasnice. Dobře vše promíchat. Přidat zbytek vody a vypracovat těsto. Přendat na vál a dobře těsto prohníst, až je hladké, pružné a nelepí se. Přikrýt těsto a nechat jej vykynout alespoň po 20min. Předehřát troubu na 200°C. Vytvarovat těsto pomocí rukou na trochu pomoučeném vále tak, aby uprostřed byla mělká prohlubina. Pomocí prstu namočeného do oleje, namačkat na povrchu placků tvary pokroutek. Položit těsto na dobře olejem pomaštěný plech, potřít povrch směsí žloutku olivového oleje, a lžičky cukru. Posypat vše sezamovými semínky, nebo črnuchou, chcete-li. Péct asi 20min. do zlatohněda s křupavou kůrkou.
Recept je z kategorií: Domácí chléb
- 12.09.03 vloženo
- 16056x zobrazeno
Ingredience
- 30g kvasnic
- cukr
- 250ml vlažné vody
- 500g mouky
- 1 žloutek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 30g sezamových semínek, nebo černuchu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.3.12 14:48
Výborny a hlavne dekorativni chleb. Cim je placka vetsi, tim vic je tech
„kousku“, ktere se odlamuji k jidlu. Zatim jsem jen zkousela jak to vyjde.
Myslim, ze se tomuhle rika ramazan pide .
Babi diky za recept .
Diskuse k receptu Pide - arabský plochý chléb
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pide - arabský plochý chléb
551 příspěvků 19.3.12 00:10
wydra, pekny si ho upiekla…aj tie plnene sampinony
…podobny chlieb sa pecie aj
v Slovinsku…dokonca ho maju Slovinci chraneny v EU ako zarucenu tradicnu
specialitu…namiesto jamiek sa pred pecenim pokraja na stvorceky, potrie
rozslahanym vajickom a posype kminom a hrubou solou…do Slovinska ho vraj
doniesli utecenci z Balkanu, ktori v 15.-16. storoci utekali pred Turkami
Cajem??? To slysim prvne, duvod znas ? Libi se mi to, udelam priste! Tohle bylo jen zahrivaci kolo
Dik za podnetny koment, Jol !
5068 příspěvků 18.3.12 18:03
Tento druh a tvar chleba je stary prastary armensky chlieb ktory od nich prevzali a preslavili turci. Armenci a aj turci (po domacky peceny) ho mazu pred pecenim zvacsa cajom..mas ho pekny
Tak jsem upekla, na zkousku jen dva. Znam ho z Turecka, pecou samozrejme vetsi, silnejsi. Ten udelam priste. Dnes k nemu zapecene zampiony plnene strouhanym 45% eidamem a celerem a guacamole
Lehka, vyborna, nedelni vecere.
Babi
Příspěvek upraven 18.03.12 v 14:54
wydri, ja take, avsak nebudu ted zadelavat na pide
babi neni, ale ja je mam s radsi s fotkama!
Pokud máte dojem, že fotky někde byly a už nejsou - stačí napsat do diskuse - a já se na to podívám.
Terezko, nazev receptu jsem upravila
wydri, neni to prvni ani posledni recept bez obrazku

Vim, proto jsem dala jen odkaz a tobe napsala dotaz ! Budu muset upect aby tu obrazek byl
To právě nechci
Myslím, že odkaz stačí, nechceme kopírovat
fotky odjinud a dávat je do receptů.
Terezko, nechces prece jenom dat alespon jeden obrazek z toho meho odkazu dokud nebude novy?
Chybějící fotky u tohoto receptu jsem řešila v diskusi. Bohužel fotky byly vloženy odkazem na jiné stránky a už na nich obrázky nejsou.
Název receptu tudíž upravuji - resp. mažu
zmínku o obrázcích.
Zde na 100% fotografie byly a pridaval je Pepicek. Uz jsem si vsimla u nekolika mnou uverejnenych receptu ze chybi obrazky a v hodne pripadech uvod k receptu, ktere jsem nekdy psala, kdyz bylo neco zajimaveho co rict a ja to nahodou vedela
Dokud nekdo neprida obrazky, tady odkaz na dalsi pripravu i s fotkama.
To nevadí, tak si je domyslíme
4812 příspěvků 1.1.11 20:57
Zkus se zeptat administrátorů. Třeba ti odpoví. Se mnou nemluví…
Hm, a kde jsou ty obrázky?