Recept Picadillo (původem maurské jídlo)

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájené na kostky dáme se solí a pepřem do kastrolu a zalijeme vodou (*asi o 5 cm výše, než je vrstva masa*). Přivedeme do varu a pak pomalu vaříme asi hodinu. Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme česnek, cibuli, papriku, chilli, pět minut opékáme. K tomu přidáme rajčata, pepř, hřebíček, sůl a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme olivy, hrozinky, ocet a chvilku podusíme+ nakonec přidáme měkké maso. Každou porci doplníme volským okem. *Poznámka:* Mexickou verzi najdete "zde":http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&recepta=199 . Čerpáno z knihy Koření pro každé vaření (1979).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.05.06 vloženo
  • 6087x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního
  • 3 KL soli
  • 1 KL čerstvě mletého pepře
  • 4 PL aromatizovaného oleje
  • 150 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 zelené papriky
  • 1 PL čerstvých chilli papriček nebo 1 sušený plod
  • 750 g rajčat
  • 1/4 KL mletého hřebíčku
  • 50 g hrozinek
  • 2 PL bylinkového octa
  • 3 PL oliv (*nemusí být*).

Doporučená příloha

  • šafránová rýže, rýže s fazolí, okurky, tostones (na Kubě a

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Picadillo (původem maurské jídlo)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz