Recept Picadillo (původem maurské jídlo)

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájené na kostky dáme se solí a pepřem do kastrolu a zalijeme vodou (asi o 5 cm výše, než je vrstva masa). Přivedeme do varu a pak pomalu vaříme asi hodinu.

Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme česnek, cibuli, papriku, chilli, pět minut opékáme. K tomu přidáme rajčata, pepř, hřebíček, sůl a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme olivy, hrozinky, ocet a chvilku podusíme+ nakonec přidáme měkké maso. Každou porci doplníme volským okem.

Poznámka:
Mexickou verzi najdete zde .

Čerpáno z knihy Koření pro každé vaření (1979).

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.05.06 vloženo
  • 5677x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního
  • 3 KL soli
  • 1 KL čerstvě mletého pepře
  • 4 PL aromatizovaného oleje
  • 150 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 zelené papriky
  • 1 PL čerstvých chilli papriček nebo 1 sušený plod
  • 750 g rajčat
  • 1/4 KL mletého hřebíčku
  • 50 g hrozinek
  • 2 PL bylinkového octa
  • 3 PL oliv (*nemusí být*).

Doporučená příloha

  • šafránová rýže, rýže s fazolí, okurky, tostones (na Kubě a

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Picadillo (původem maurské jídlo)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz