Recept Piadina - italské chlebové placky

jau Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Piadina - italské chlebové placky

Úvod

Tyto placky se jedí jako příloha k předkrmům - nakrájené na klínky a dochucené olivovým olejem a solí nebo jako panini - chleby plněné náplní z římského salátu, rajčat, paprik, parmské nebo jiné šunky či dobré slaniny a podobně.

Postup

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme olej, sodovku, mouku a sůl a vypracujeme vláčné nelepivé těsto (může vám pomoci domácí. pekárna). Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, každý rozválíme na placku. Pečeme na suché teflonové pánvi asi 5 minut, zhruba každou minutu placku otáčíme. Upečené balíme do utěrky, aby zůstaly teplé a měkké. Zdroj: www.mlsoty.estranky.cz

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 22.03.15 vloženo
  • 9506x zobrazeno

Ingredience

  • 15 g čerstvého nebo 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 75 ml vody
  • 500 g chlebové pšeničné mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250 ml sodovky (sycené vody).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 22.3.15 20:29

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Piadina - italské chlebové placky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz