Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Mouku prosijeme do mísy a vytlačíme do ní důlek. Rozdrobíme do něho droždí, smícháme se špetou cukru a trochou vlažného mléka, necháme přikryté 15 min. kynout při pokojové teplotě. 2. Přidáme zbylé mléko a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, přikryté necháme kynout ještě 45 min. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Smícháme se zakysanou smetanou a vejci. Osolíme a opepříme. 4. Těsto prohněteme, tence vyválíme na vymaštěném plechu a okraje mírně nadzdvihneme. Posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme vaječným krémem a pečeme v troubě asi 25 min. Ihned nakrájíme na porce a podáváme.
Recept je z kategorií: Slané koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Petrželový koláč s cibulí
Ratus, pepíček už neodpoví. Není po něm ani vidu…
1 příspěvek 15.3.11 20:11
Skvělý tip, akorát jste si jistý se 100ml mléka? Z toho množství mi těsto připomínalo suchou drť, k hladkému těstu jsem se dostal odhadem s 300ml.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, ten nápad s náhodnými recepty je vynikající. Dnes jsem zrovna narazila na tento recept, tak to zkusím. Petržele mám na zahradě že bych si s ní mohla na trhu otevřít stánek. Myslíš že by šlo použít komerčně připravené listové těsto (puff pastry)?