Recept Pětikoření (Five Spice Powder)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pětikoření (Five Spice Powder)

Postup

Na suché pánvičce pražíme za stálého potřásání zrnka sečuánského pepře po dobu asi 3 minut. Upražená zrnka rozdrtíme spolu s badyánem a vzniklou směs prosejeme. Přimícháme mletý hřebíček, skořici a mletý fenykl. Koření rozmělníme na velmi jemný prášek. Uchováváme vzduchotěsně uzavřené. Používáme s citem. Sečuánský pepř můžeme nahradit černým pepřem a badyýn čtyřmi lžičkami mletého anýzu.

Recept je z kategorií: Koření


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.08 vloženo
  • 7115x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 2 KL sečuánského pepře
  • 1 badyán (hvězdičkový anýz)
  • 1/2 KL mletého hřebíčku
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL fenyklu

Doporučená příloha

  • Používá se jako přísada do čínských pokrmů.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pětikoření (Five Spice Powder)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz