Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na suché pánvičce pražíme za stálého potřásání zrnka sečuánského pepře po dobu asi 3 minut. Upražená zrnka rozdrtíme spolu s badyánem a vzniklou směs prosejeme. Přimícháme mletý hřebíček, skořici a mletý fenykl. Koření rozmělníme na velmi jemný prášek. Uchováváme vzduchotěsně uzavřené. Používáme s citem. Sečuánský pepř můžeme nahradit černým pepřem a badyýn čtyřmi lžičkami mletého anýzu.
Recept je z kategorií: Koření
Používá se jako přísada do čínských pokrmů.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pětikoření (Five Spice Powder)