Recept Pětikoření (Five Spice Powder)

Nero Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pětikoření (Five Spice Powder)

Postup

Na suché pánvičce pražíme za stálého potřásání zrnka sečuánského pepře po dobu asi 3 minut. Upražená zrnka rozdrtíme spolu s badyánem a vzniklou směs prosejeme. Přimícháme mletý hřebíček, skořici a mletý fenykl. Koření rozmělníme na velmi jemný prášek. Uchováváme vzduchotěsně uzavřené. Používáme s citem. Sečuánský pepř můžeme nahradit černým pepřem a badyýn čtyřmi lžičkami mletého anýzu.

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 10.01.08 vloženo
  • 9020x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 2 KL sečuánského pepře
  • 1 badyán (hvězdičkový anýz)
  • 1/2 KL mletého hřebíčku
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL fenyklu

Doporučená příloha

  • Používá se jako přísada do čínských pokrmů.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pětikoření (Five Spice Powder)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz