Recept Pětikoření (Five Spice Powder)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pětikoření (Five Spice Powder)

Postup

Na suché pánvičce pražíme za stálého potřásání zrnka sečuánského pepře po dobu asi 3 minut. Upražená zrnka rozdrtíme spolu s badyánem a vzniklou směs prosejeme. Přimícháme mletý hřebíček, skořici a mletý fenykl. Koření rozmělníme na velmi jemný prášek. Uchováváme vzduchotěsně uzavřené. Používáme s citem. Sečuánský pepř můžeme nahradit černým pepřem a badyýn čtyřmi lžičkami mletého anýzu.

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 10.01.08 vloženo
  • 7481x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 2 KL sečuánského pepře
  • 1 badyán (hvězdičkový anýz)
  • 1/2 KL mletého hřebíčku
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL fenyklu

Doporučená příloha

  • Používá se jako přísada do čínských pokrmů.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pětikoření (Five Spice Powder)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz