Recept Pětikoření (Five Spice Powder)

Nero Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pětikoření (Five Spice Powder)

Postup

Na suché pánvičce pražíme za stálého potřásání zrnka sečuánského pepře po dobu asi 3 minut. Upražená zrnka rozdrtíme spolu s badyánem a vzniklou směs prosejeme. Přimícháme mletý hřebíček, skořici a mletý fenykl. Koření rozmělníme na velmi jemný prášek. Uchováváme vzduchotěsně uzavřené. Používáme s citem. Sečuánský pepř můžeme nahradit černým pepřem a badyýn čtyřmi lžičkami mletého anýzu.

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 10.01.08 vloženo
  • 9639x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 2 KL sečuánského pepře
  • 1 badyán (hvězdičkový anýz)
  • 1/2 KL mletého hřebíčku
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL fenyklu

Doporučená příloha

  • Používá se jako přísada do čínských pokrmů.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pětikoření (Five Spice Powder)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuře na medu Kuře na medu
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz