Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pórek nakrájíme na kousky, mrkev na plátky a květák nebo brokolici rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Okapanou zeleninu rozložíme ddo tukem vymazané zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme. Zalijeme těstíčkem připraveným z mléka, vajec, mouky smíchané s práškem do pečiva, nakrájené petrželky, koření a soli. V předehřáté troubě zapečeme, až je povrch zlatavý. *Tip:* Do nákypu můžeme přidat na nudličky nakrájenou uzeninu či nastrouhaný tvrdý sýr. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pestrý zeleninový nákyp (pro Střelce)
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkousela jsem.
Drzela jsem se receptu skoro presne, pridala jsem na masle smazenou smes sunka-cibule -cesnek /hodne- 5 strouzku/. Nikdo z nas neni Strelec, a vetsina clenu rodiny nejsou moc velci priznivci zeleninovych jidel. A presto nikdo neremcal. Je to vyborne teple i studene.