Recept Pestrá marmeláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do širšího kastrolu vsypeme vypeckované třešně a višně a podrtíme je tloukem nebo ručním mixérem. Přidáme maliny, lžíci cukru (*s Gelfixem*) a směs pomalu za občasného zamíchání přivedeme k varu a krátce povaříme (*asi 1-2 minuty*). Vařící marmeládou plníme čistě vymyté a nahřáté sklenice, navrch nalijeme lžičku griotky nebo rumu (*není to nutné*), uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, aby se vysterilovalo víčko. Pak marmeládu uložíme do chladu a temna. *Poznámka:* Pokud nechceme použít ani želírovací cukr ani přípravek, vaříme ovoce tak dlouho, až marmeláda náležitě zhoustne. Pak teprve nalijeme do sklenic, zakapeme griotkou nebo rumem a uzavřeme. Čerpáno z kalendáře pro rok 2000.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.08.04 vloženo
  • 4903x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vyzrálých a vypeckovaných tmavých třešní
  • 750 g vypeckovaných višní
  • 250 g zralých malin
  • 1 kg želírovacího cukru (*nebo pískového cukru a 2 balíčky Gelfixu nebo jiného želírujícího přípravku*)
  • 1 ČL griotky nebo rumu na každou sklenici.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pestrá marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz