Recept Pestrá marmeláda

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do širšího kastrolu vsypeme vypeckované třešně a višně a podrtíme je tloukem nebo ručním mixérem. Přidáme maliny, lžíci cukru (*s Gelfixem*) a směs pomalu za občasného zamíchání přivedeme k varu a krátce povaříme (*asi 1-2 minuty*). Vařící marmeládou plníme čistě vymyté a nahřáté sklenice, navrch nalijeme lžičku griotky nebo rumu (*není to nutné*), uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, aby se vysterilovalo víčko. Pak marmeládu uložíme do chladu a temna. *Poznámka:* Pokud nechceme použít ani želírovací cukr ani přípravek, vaříme ovoce tak dlouho, až marmeláda náležitě zhoustne. Pak teprve nalijeme do sklenic, zakapeme griotkou nebo rumem a uzavřeme. Čerpáno z kalendáře pro rok 2000.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.08.04 vloženo
  • 5386x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vyzrálých a vypeckovaných tmavých třešní
  • 750 g vypeckovaných višní
  • 250 g zralých malin
  • 1 kg želírovacího cukru (*nebo pískového cukru a 2 balíčky Gelfixu nebo jiného želírujícího přípravku*)
  • 1 ČL griotky nebo rumu na každou sklenici.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pestrá marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz