Recept Perníkové růže od babičky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z uvedených ingrediencí vypracujte běžným způsobem těsto, které necháte náležitě vykynout. Poté z něj vyválejte na pomoučeném válu obdélník, potřete ho rozpuštěným máslem a rozetřete po celé ploše směs nahrubo mletých ořechů, strouhaného perníku, cukru a mleté skořice. Těsto s náplní srolujte jako roládu a ostrým nožem nakrájejte ne zhruba 1,5cm široké plátky. Rozložte je v dostatečných rozestupech na vymaštěný plech, nechte ještě chvíli kynout, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte ve vyhřáté troubě při 200 stupních Celsia.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 23.10.07 vloženo
  • 2541x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3hod.

Ingredience

  • Kynuté těsto:
  • 500g hladké mouky
  • 50g cukru krupice
  • špetka soli
  • 70g oleje
  • sušené droždí
  • 20 ml mléka
  • Náplň:
  • perník na strouhání
  • mleté vlašské ořechy
  • cukr krupice
  • mletá skořice

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníkové růže od babičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Fanuska
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Perníkové růže od babičky.

Jsou velmi chutné.Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Horké maliny se zmrzlinou

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz