Recept Perník Tuzemák

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Moučník, u kterého není ověřena trvanlivost z důvodu okamžitého zmizení krátce po dohotovení…

Postup

Den předem namočíme pokrájené sušené ovoce do rumu. Švestková povidla též vydatně zředíme onou kapalinou. Potom vše smícháme v jedno těsto. Je-li to husté, zředíme mlékem. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté již trouby, pečeme při 170°C asi 40 minut. Upečné necháme vychladnout a potom vydatně zvlažíme perník a třeba i hrdlo rumem. Povrch perníku potřeme rumem zředěnými povidly a čokoládovou polevou, kterou velmi vydatně posypeme mandlovými lupínky. Zbyl-li nějaký R.U.M, můžete se se odměnit grogem.

Recept je z kategorií: Moučníky Perníky

Nahlásit recept

  • 23.05.12 vloženo
  • 1761x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • R.U.M je základní ingredience z kredence
  • sušené švestky
  • sušené meruňky
  • rozinky
  • hrst sekaných ořechů
  • asi 1/2 litru švestkových povidel
  • 2 snídaňové hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 balíček kakaového pudinku
  • 1vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prdopeč
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 3 deci mléka

Doporučená příloha

  • vídeňská káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník Tuzemák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Cibulačka Cibulačka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz