Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Moučník, u kterého není ověřena trvanlivost z důvodu okamžitého zmizení krátce po dohotovení…
Den předem namočíme pokrájené sušené ovoce do rumu. Švestková povidla též vydatně zředíme onou kapalinou. Potom vše smícháme v jedno těsto. Je-li to husté, zředíme mlékem. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté již trouby, pečeme při 170°C asi 40 minut. Upečné necháme vychladnout a potom vydatně zvlažíme perník a třeba i hrdlo rumem. Povrch perníku potřeme rumem zředěnými povidly a čokoládovou polevou, kterou velmi vydatně posypeme mandlovými lupínky. Zbyl-li nějaký R.U.M, můžete se se odměnit grogem.
Recept je z kategorií: Moučníky Perníky
vídeňská káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perník Tuzemák