Recept Perník Tuzemák

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Moučník, u kterého není ověřena trvanlivost z důvodu okamžitého zmizení krátce po dohotovení…

Postup

Den předem namočíme pokrájené sušené ovoce do rumu. Švestková povidla též vydatně zředíme onou kapalinou. Potom vše smícháme v jedno těsto. Je-li to husté, zředíme mlékem.

Těsto vylijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté již trouby, pečeme při 170°C asi 40 minut.

Upečné necháme vychladnout a potom vydatně zvlažíme perník a třeba i hrdlo rumem. Povrch perníku potřeme rumem zředěnými povidly a čokoládovou polevou, kterou velmi vydatně posypeme mandlovými lupínky.

Zbyl-li nějaký R.U.M, můžete se se odměnit grogem.

Recept je z kategorií: Moučníky Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.12 vloženo
  • 1664x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

  • R.U.M je základní ingredience z kredence
  • sušené švestky
  • sušené meruňky
  • rozinky
  • hrst sekaných ořechů
  • asi 1/2 litru švestkových povidel
  • 2 snídaňové hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 balíček kakaového pudinku
  • 1vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prdopeč
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 3 deci mléka

Doporučená příloha

  • vídeňská káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník Tuzemák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz