Recept Perník tety Hany

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sypké promícháme, přidáme med a vejce a hněteme, dokud se nespojí. Je to fuška, ale zkušenost je taková, že se dá zapracovat i to, co by na první pohled nikdo nečekal. Pokud je mouka příliš suchá, dá se přidat pár kapek vody, ale nepřehnat! Vytvořený bochánek vložíme do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň jeden den, nejlépe však 3-4 týdny. Na pomoučněném válu postupně rozválíme těsto na 3-5mm tloušťku a vykrajujeme tvary. Ty pokládáme na vymaštěný plech (dobrý je včelí vosk), před i po pečení potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme na 100-120°C, dokud se nezbarví do růžova. Na polevu smícháme lžičku škrobu, vaječný bílek a moučkový cukr podle gusta :)

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 13.11.06 vloženo
  • 2746x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + 3 tÄ‚

Ingredience

  • 65 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg tekutého medu
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 3 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník tety Hany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz