Recept Perník tety Hany

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sypké promícháme, přidáme med a vejce a hněteme, dokud se nespojí. Je to fuška, ale zkušenost je taková, že se dá zapracovat i to, co by na první pohled nikdo nečekal. Pokud je mouka příliš suchá, dá se přidat pár kapek vody, ale nepřehnat! Vytvořený bochánek vložíme do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň jeden den, nejlépe však 3-4 týdny. Na pomoučněném válu postupně rozválíme těsto na 3-5mm tloušťku a vykrajujeme tvary. Ty pokládáme na vymaštěný plech (dobrý je včelí vosk), před i po pečení potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme na 100-120°C, dokud se nezbarví do růžova. Na polevu smícháme lžičku škrobu, vaječný bílek a moučkový cukr podle gusta :)

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 13.11.06 vloženo
  • 2672x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + 3 tÄ‚

Ingredience

  • 65 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg tekutého medu
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 3 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník tety Hany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz