Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozinky namočíme do rumu a necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme nahrubo i se slupkou, pokapeme citrónovou šťávou a smícháme s rozinkami. Vejce utřeme s cukrem a medem do pěny. Přilijeme olej a postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem a kakaem. Vmícháme jablko s rozinkami a smetanu. Vypracované těsto necháme 15 minut odpočinout. Potom těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 30 minut. Necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni tuk s oběma druhy rozlámané čokolády. Potřeme touto polevou vychladlý perník, ozdobíme mandlemi, necháme zatuhnout.
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.5.20 09:39
Perník som upiekla včera večer. Postup by som trošku upravila. Smotanu
som musela pridať už po pridaní asi polovice množstva múky, inak by sa
múka nedala zapracovať, pretože hmota bola priveľmi hustá. Jablká
s hrozienkami som do cesta nakoniec zapracovala pomocou mixéra (tými
silnejšími metličkami), vareškou to nešlo, lebo cesto bolo veľmi husté.
Na plechu som ho musela rozotierať. Piekla som pri 150 stupňoch Celzia,
35 minút. Po vychladnutí som perník najskôr potrela tenkou vrstvou
domáceho džemu z ríbezlí a červených malín a nakoniec polevou
pripravenou podľa receptu. Perník sa do rána pekne rozležal a zvláčnel.
Nakoniec môžem len odporúčať, hoci spočiatku som sa trošku obávala, ako
to dopadne. Perník je upečený na plechu s vnútornými rozmermi 37×24 cm.
Perník je vysoký 3 cm. Na fotografii ozdobený obrovskou malinou.
Perníkové korenie som si namiešala sama podľa tohoto receptu: https://zena-in.cz/…ikove-koreni.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perník s jablky a rozinkami *