Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Medjo Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrůlku dáme mléko, máslo, cukr a dvě velké vrchovaté lžíce medu a necháme vše rozpustit na mírném ohni. V míse smícháme mouku, prdopeč, anýz a kůru z pomeranče a pak přidáme směs s mlékem. Vypracujeme tužší těsto, které přendáme do vymazané formy a pečeme cca 1-1,5 hod. na 170 stupňů Celsia. Pozn.: Polovinu mouky lze nahradit hladkou žitnou moukou. A kůra z pomeranče musí být bez bílé části, která je hořká. Já ji strouhám na nejjemnějším struhadle. Hotový perník by měl být dost hnědý, raději více než méně upečený. Lepší než čerstvý je až další den (a pak ty další a další, vydrží dost dlouho:). Pozn. : Jedná se o tradiční recept, jehož existuje nekonečně variant, pro milovníky videí je i na Youtube pěkný záznam:)
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perník - pain d"épice
145 příspěvků 27.3.10 12:32
Do tohoto receptu anýz - ověřeno ve Flavigny:)
co se čertíš? Za chvíli bude jaro.
129 příspěvků 12.3.10 04:18
Noskovice,
Byl jsem několikráte v Gertwiller (Alsasko), které je hlavním střediskem výroby perníků a měl možnost v museu prostudovat velkou řadu receptů. Z receptů pokud bych používal jen jeden druh anýzu, pak by to byl určitě badián jehož domovem je Čína a odkud perník také pochází ! Proto můj dotaz!
já jsem našla několik různých receptů. Některé jsou s anýzem. Badyán jsem tam neviděla, tak nevím.
129 příspěvků 12.3.10 01:37
Anýz anebo badián ? Anis ou anis étoilé?