Recept Perník - pain d"épice

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do kastrůlku dáme mléko, máslo, cukr a dvě velké vrchovaté lžíce medu a necháme vše rozpustit na mírném ohni. V míse smícháme mouku, prdopeč, anýz a kůru z pomeranče a pak přidáme směs s mlékem. Vypracujeme tužší těsto, které přendáme do vymazané formy a pečeme cca 1-1,5 hod. na 170 stupňů Celsia. Pozn.: Polovinu mouky lze nahradit hladkou žitnou moukou. A kůra z pomeranče musí být bez bílé části, která je hořká. Já ji strouhám na nejjemnějším struhadle. Hotový perník by měl být dost hnědý, raději více než méně upečený. Lepší než čerstvý je až další den (a pak ty další a další, vydrží dost dlouho:). Pozn. : Jedná se o tradiční recept, jehož existuje nekonečně variant, pro milovníky videí je i na Youtube pěkný záznam:)

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 18.05.09 vloženo
  • 3267x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 60 g másla
  • 1,5 PL anýzu
  • 2 PL medu
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 200 g cukru
  • 200 ml mléka
  • máslo na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník - pain d"épice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Perník - pain d"épice

Medjo
145 příspěvků 27.03.10 12:32
Re: Perník - pain d´épice

Do tohoto receptu anýz - ověřeno ve Flavigny:)

noskovice
1322 příspěvků 12.03.10 05:02
Re: Perník - pain d´épice-Louis,

co se čertíš? Za chvíli bude jaro. :-)))

Louis
129 příspěvků 12.03.10 04:18
Re: Perník - pain d´épice

Noskovice,

Byl jsem několikráte v Gertwiller (Alsasko), které je hlavním střediskem výroby perníků a měl možnost v museu prostudovat velkou řadu receptů. Z receptů pokud bych používal jen jeden druh anýzu, pak by to byl určitě badián jehož domovem je Čína a odkud perník také pochází ! Proto můj dotaz!

noskovice
1322 příspěvků 12.03.10 01:47
Re: Perník - pain d´épice- Louis,

já jsem našla několik různých receptů. Některé jsou s anýzem. Badyán jsem tam neviděla, tak nevím.

Louis
129 příspěvků 12.03.10 01:37
Re: Perník - pain d´épice

Anýz anebo badián ? Anis ou anis étoilé?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz