Recept Perník (k vykrajování a slepování)

HanaK02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smícháme mouku, cukr, sodu (prášek do perníku), koření a ořechy, přidáme vejce, med a změklé máslo, (případně trochu kakaa) - vypracujeme v tuhé těsto. Tuhost těsta je právě taková, že se s ním dobře pracuje. Necháme zabalené v mikrotenovém sáčku 1-2 dny odpočívat v chladnu. Potom z těsta vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme tvary, které lze po upečení slepovat marmeládou (máme rádi s meruňkovou) - slepuji vždy stranou, která ležela na plechu, k sobě. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem. Slepené perníky namočíme jednou stranou do čokoládové polevy. Perníky jsou "jedlé" hned, jak ztuhne poleva. Samozřejmě lze nazdobit ještě bílkovou polevou - jak kdo umí! Podle tohoto receptu peče naše rodina perníky už desítky let a vždy s úspěchem! Přeji dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 18.03.05 vloženo
  • 9078x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 800 g hladké mouky
  • 300 g cukru moučka
  • 8 lžic tekutého (teplého) medu
  • 4 celá vejce
  • 15 g jedlé sody
  • 150 g strouhaných vlašských ořechů
  • 150-200 g másla
  • perníkové koření
  • (sodu a perníkové koření lze nahradit práškem do perníku a k tomu 1 ČL perníkového koření - pokud máte rádi perník krásně voňavý)
  • můžete přidat trochu kakaa
  • Ještě něco:
  • vejce na potření před pečením
  • marmeláda na slepování
  • čokoládová poleva

Doporučená příloha

  • čaj, káva, pohoda :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perník (k vykrajování a slepování)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Květáková polévka Květáková polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz