Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sanylu Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept mám od své tety, která peče tyto perníky již 60 let a vždy všem chutnají. S těstem se velmi dobře pracuje.
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, až je hladké a nedrolí se.Zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice na min. 2 hod, nejlépe do druhého dne necháme odpočinout. Pak vykrajujeme. Plech potřeme vejcem,ale já raději používám pečící papír. Před pečením potřeme rozšlehaným celým vajíčkem a dáme péct na 170C, tak 15 - 20 min,záleží na troubě. Během pečení ještě jednou potřu vajíčkem , jsou pak lesklejší a nepraskají. Po upečení opět potřeme vajíčkem. 10 den jsou nejlepší,ale u nás nikdy tak dlouho nevydrží. Jsou měkké od prvního dne.
kakao, svařák
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.12.14 23:50
S těstem se pracovalo výborně, perníčky se celkově vydařily, ale měkké samy od sebe tedy nejsou. Jablíčko v krabici však problém řeší.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perníčky z minulého století
Konzultovala jsem s autorkou receptu. Její teta to tak bez problémů dělá, ona osobně používá pečící papír. Já taktéž PP. Neumím si představit, jak se to vajíčko odstraňuje.
35 příspěvků 26.12.14 19:38
Plech potřeme vejcem? Nepřipaluje se to?