Recept Perníčky z minulého století Pra

(Hodnoceno 1x) sanylu Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Perníčky z minulého století

Úvod

Tento recept mám od své tety, která peče tyto perníky již 60 let a vždy všem chutnají. S těstem se velmi dobře pracuje.

Postup

Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, až je hladké a nedrolí se.Zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice na min. 2 hod, nejlépe do druhého dne necháme odpočinout. Pak vykrajujeme. Plech potřeme vejcem,ale já raději používám pečící papír. Před pečením potřeme rozšlehaným celým vajíčkem a dáme péct na 170C, tak 15 - 20 min,záleží na troubě. Během pečení ještě jednou potřu vajíčkem , jsou pak lesklejší a nepraskají. Po upečení opět potřeme vajíčkem. 10 den jsou nejlepší,ale u nás nikdy tak dlouho nevydrží. Jsou měkké od prvního dne.

Nahlásit recept

  • 26.11.14 vloženo
  • 2767x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.+1hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 36dkg cukru moučka
  • 56dkg žitné mouky
  • 5dkg sádla
  • 1/2 lžičky badyánu
  • 1 prášek do perníku
  • 1 koření do perníku/skořice,nové koření, hřebíček/
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • citrónová kůra

Doporučená příloha

  • kakao, svařák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 25.12.14 23:50

S těstem se pracovalo výborně, perníčky se celkově vydařily, ale měkké samy od sebe tedy nejsou. Jablíčko v krabici však problém řeší.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Perníčky z minulého století

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Perníčky z minulého století

Ala_V
112 příspěvků 27.12.14 10:17

Konzultovala jsem s autorkou receptu. Její teta to tak bez problémů dělá, ona osobně používá pečící papír. Já taktéž PP. Neumím si představit, jak se to vajíčko odstraňuje.

simonah
35 příspěvků 26.12.14 19:38

Plech potřeme vejcem? Nepřipaluje se to?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Chilli con carne Chilli con carne
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz