Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Radinka Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
- Na vale smichejte mouku, cukr, prdopec a koreni, vytvorte dulek, do ktereho klepnete 2 vajicka a nalijte mleko. - Vypracujte testo. - Do testa vpracujte mlete mandle a nadrobno nakrajenou kandovanou citr. kuru. - Z testa rozvalejte placku cca 1cm sirokou a vykrajujte mala kolecka (ve velikosti orechu) - pokladejte na plech - vymazany, vysypany moukou nebo na pecici papir - pecte tak dlouho, aby byly pernicky lehce "ruzove" --------------------------------------------------------------- takto konci recept, jehoz koreny sahaji az do stredoveku, do stare Francie (Alsaska). Pernicky se mi ale zdaly prilis suche a tak jsem je trochu vylepsila. Prozizla jsem je v pulce (diky prdopeci nabydou a jsou z nich pekne bochanky - dobre se prokrajuji) a promazala citronovou marmeladou. Navrch jsem natrela cukrovou polevu (cukr+bilek+citr stava) a ozdobila kandovanou citr kurou. Urcite by byla dobra i cokoladova poleva. Jako vsechny pernicky se musi nechat trochu prolezet a zmeknout! Pernicky maji velice zajimavou chut, jsou lehce pikantni, coz byla u nas doma vitana zmena ;-))
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pernicky s bilym peprem
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Vianoce za nami, krabice plné ešte nezjedených cukroviniek
(
Ale vyskúšam na Veľkú Noc. (ak dožijem)