Recept Perníčky s barevnou polevou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vál si připravíme prosátou mouku a cukr, přidáme jedlou sodu, koření, bramborovou moučku, vejce a med. Vypracujeme hladké těsto *(popřípadě přidáme ještě mouku)*. Vykrajujeme menší tvary a upečeme. Studené poléváme barevnými polevami. *Poznámka:* Základní, tj. bílou polevu, můžeme obarvit přírodními barvivy *(šťáva z rybízu nebo z malin - barva červená, žloutek - žlutá, špenát - zelená)*. Takto obarvené polevy jsou však málo výrazné, používaly se dříve, dokud nebyla známa umělá barviva. Dnes používáme zdraví neškodné cukrářské barvivo, které můžeme koupit v drogerii. Nazývá se breton. Prodává se v prášku a rozpustí se snadno v teplé vodě. Bretonový roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná. K rozpuštění jsou vhodné malé lahvičky od léků, které je možné dobře uzavřít. Bílou polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku. Před použitím je třeba polevu vždy řádně promíchat. Poleva nesmí přijít do styku s kovem, aby se neporušil její vzhled, chuť ani vůně. Barevné polevy připravujeme jen v malém množství. Čerpáno ze sešitu Medové pečivo a nápoje (1990).

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 23.10.06 vloženo
  • 7660x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g bramborové moučky
  • 3 PL medu
  • 2 vejce
  • 2 KL jedlé sody
  • 1/2 KL mletého koření *(hřebíček, skořice)*.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníčky s barevnou polevou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz