Recept Perníčky naší mamky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalené ve fólii necháme v lednici odpočinout - nejlépe přez noc.
Na pomoučeném vále rozválíme na placku o síle asi 3 mm, ze které vykrájíme své oblíbené tvary. Perníčky rozložíme na plechy s papírem na peč. a troubu rozehřejeme na 200°C.
Pečeme jen asi 3 minuty / proto si napřed všechno nachystám na plechy a pak už jen hlídám troubu a přehazuju plechy /, perníčky nesmí být tmavé - ztvrdly by.
Upečené slepujeme marmeládou, zdobíme bílkovou polevou. Měkké a jedlé jsou okamžitě.

Recept je z kategorií: Perníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.07 vloženo
  • 5539x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. + peÄŤ

Ingredience

  • 500 gr. hl. mouky
  • 200 gr. ml. cukru
  • 125 gr. másla
  • 125 gr. tekutého medu
  • 2 malá vejce
  • 2 ČL skořice
  • 1 ČL sody
  • 5 drcených hřebíčků

Doporučená příloha

  • kafe a pohoda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníčky naší mamky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky naší mamky - Ji, Gaburiatko

Moc ráda vyzkouším. Gaburiatko nebo Ji, recept na domečky nemáte?
Děkuji a krásný večer

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky naší mamky

Ivo, nikoliv rozpuštěné, jen při pokojové teplotě - lépe se zpracovává, ale to platí v tomto případě pro všechny ingredience.

 
Ifanka
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky naší mamky

Asi se hloupě zeptám, ale to máslo se tam přidává rozpuštěné nebo tuhé? Díky-Ivana

 
gaburiatko
739 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky naší mamky

JI, tak tieto medovnicky mozem len a len odporucit, ja robim presne tento isty recpet uz roky rokuuuuce. Uz od zakladnej skoly ich doma pekavam a to uz mam teraz 26 rokov :)) Kazdopadne kazdy rok skusam aj ine recepty na medovnicky, ale vzdy sa usvedcim, ze tieto su naj :)) Rokmi som ich len vylepsila tak, ze namiesto klincekov dam 1.5-2 CL korenia na PERNICKY od firmy KOTANY (toto korenie uz neobsahuje ziadne ine kypridla), samozrejeme skoricu z receptu zachovavam. Pernicky su vonavejsie.
A poslednych par rokov este tesne pred dopecenim potieram bielkom, na chvilku este dam do truby dopiect a su kraaaasne leskle a povrch je hladky. Takze tieto Vianoce Vam plne odporucam recept od JI.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz