Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ji Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalené ve fólii necháme v lednici odpočinout - nejlépe přez noc. Na pomoučeném vále rozválíme na placku o síle asi 3 mm, ze které vykrájíme své oblíbené tvary. Perníčky rozložíme na plechy s papírem na peč. a troubu rozehřejeme na 200°C. Pečeme jen asi 3 minuty / proto si napřed všechno nachystám na plechy a pak už jen hlídám troubu a přehazuju plechy /, perníčky nesmí být tmavé - ztvrdly by. Upečené slepujeme marmeládou, zdobíme bílkovou polevou. Měkké a jedlé jsou okamžitě.
Recept je z kategorií: Perníky
kafe a pohoda
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perníčky naší mamky
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc ráda vyzkouším. Gaburiatko nebo Ji, recept na domečky nemáte?
Děkuji a krásný večer
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo, nikoliv rozpuštěné, jen při pokojové teplotě - lépe se zpracovává, ale to platí v tomto případě pro všechny ingredience.
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Asi se hloupě zeptám, ale to máslo se tam přidává rozpuštěné nebo tuhé? Díky-Ivana
740 příspěvků 25.1.09 03:43
JI, tak tieto medovnicky mozem len a len odporucit, ja robim presne tento isty recpet uz roky rokuuuuce. Uz od zakladnej skoly ich doma pekavam a to uz mam teraz 26 rokov
Kazdopadne kazdy rok skusam aj ine recepty na
medovnicky, ale vzdy sa usvedcim, ze tieto su naj
Rokmi som ich len vylepsila tak, ze namiesto
klincekov dam 1.5-2 CL korenia na PERNICKY od firmy KOTANY (toto korenie uz
neobsahuje ziadne ine kypridla), samozrejeme skoricu z receptu zachovavam.
Pernicky su vonavejsie.
A poslednych par rokov este tesne pred dopecenim potieram bielkom, na chvilku este dam do truby dopiect a su kraaaasne leskle a povrch je hladky. Takze tieto Vianoce Vam plne odporucam recept od JI.