Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dlouho jsem hledala recept, kdy by perníčky dobře držely tvar a samozřejmě dobře chutnaly. Tento recept to 100% splňuje :-). Těsto si klidně připravím i měsíc, dva dopředu, uložím do lednice a třeba jen tak průběžně odebírám.
Cukr utřeme spolu s vejci a máslem do pěny. Přidáme tekutý med. Zpracujeme v těsto spolu s moukou, do které jsme prosili sodu a tlučené perníkové koření. Necháme nejméně přes noc odpočinout. Mám ráda kořeněnou chuť, a tak přidávám vedle perníkového koření ještě extra dávku skořice. Vyvalujte těsto na výšku cca 0,5cm a vykrajujte různé tvary. Chuť perníku a povidel jde rozhodně k sobě - tak si nezapoměňte vykrájet pár koleček a naplnit je povidly :-).
Recept je z kategorií: Perníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Perníčky na každý den
Já a práce s kolečkem, to bude něco
ale zkusím, v nejhorším bude něco mezi
šátečky a měšci 
Povidel se musí dát méně. Okraje pomažu vajíčkem a ke svému také přijde vidlička
. Kolečko mě někdy zradí a občas se mi
stane, že mi těsto uprostřed uvízne a kolečkem ho roztrhnu … tak že
vidlička je lepší řešení
.
Poslední foto vypadá lákavě.

Perníčky slepuji, plnit jsem si netroufla.
Dělám čtyři druhy perníkového těsta, přibrala bych další, ale cukru je hodně.
Sladím jen medem, ani cukrovou polevu nechtějí, odlupují, zahazují…
Pár kousků se pokusím kolečkem slepit, uvidíme
Tobě náplň neuniká? Já pojistím ještě vidličkou a stejně si najde cestu na papír