Recept Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med, máslo a sádlo rozpustíme na mírném plameni, přidáme kakao a kávu. Stáhneme z ohně. Jakmile je směs chladná přidáme cukr, vejce, prášek do perníku, sodu a skořici. Vše dobře vymícháme do pěny a zamícháme rum. Pak přidáváme mouku a mléko podle potřeby. Potom těsto zpracujeme na vále a necháme jej zabalené ve fólii 24 hodin uležet v chladu. Na druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 4-5 minut. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou. BÍLKOVÁ POLEVA : 1 bílek našleháme se 150 -200 g prosátého moučkového cukru, přidáme trochu citrónové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářskou barvou. POZOR ! Z této dávky je těch perníčků PLNO !!

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 17.09.04 vloženo
  • 13876x zobrazeno

Ingredience

  • 4 PL medu
  • 250 g másla nebo Hery
  • 400 g moučkového cukru
  • 1 PL sádla
  • 4 vejce
  • 1 ČL jedlé sody
  • 2 -3 PL kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 1 Pl mleté zrnkové kávy
  • 1/2 - 1 dl mléka
  • 1 ČL mleté skořice
  • 1/2 dl rumu
  • 1 kg hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Pájinka
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Vali, napiš nám také tvůj recept na perníčky, ať máme další inspiraci :-))

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Perníčky - něco málo rad od perníkářky.

Moje perníčky jsou taky hned měkké. Nikdy neztrdnou, jsou křehké, dělá to prášek do pečiva. Já dávám méně vajec ( 1 celé a 2 žloutky) abych měla bílky na zdobení. Také mám méně cukru, více medu ( 200 g ) tuku 1/2 kostky. Těsto nechávám odpočinout 1 hodinu v misce pod talířem přikryté pokrývkou. Protože jsem vždy pekla velké množství, tak jsem měla plechy voskované včelím voskem. Perníčky jsem potírala za tepla hned po sklepnutí z plechu, pekla ve vyhřáté troubě 210°C 6 - 7 minut. Muselo to jít rychle, protože těch plechů bylo hodně.
Tvůj recept je taky pěkný, určitě ho vyzkouším, bude zase změna.

delisa
203 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké - trikolko

těsto nevyvaluj moc tence, perníčky by byly tvrdé. Nejlépší je těsto vyválet, tak na 1/2 až 3/4 cm . A hlavně hlídat troubu , jakmile je trošku připečeš, jsou tvrdé. Přeji dobrou chuť !

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Ha deliso, nikdy se mi do pernicku nechtelo, ale s timhle receptem se do toho dam… :) diky, dam vedet, jak to dopadlo

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz