Recept Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Med, máslo a sádlo rozpustíme na mírném plameni, přidáme kakao a kávu. Stáhneme z ohně. Jakmile je směs chladná přidáme cukr, vejce, prášek do perníku, sodu a skořici. Vše dobře vymícháme do pěny a zamícháme rum. Pak přidáváme mouku a mléko podle potřeby. Potom těsto zpracujeme na vále a necháme jej zabalené ve fólii 24 hodin uležet v chladu. Na druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 4-5 minut. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou. BÍLKOVÁ POLEVA : 1 bílek našleháme se 150 -200 g prosátého moučkového cukru, přidáme trochu citrónové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářskou barvou. POZOR ! Z této dávky je těch perníčků PLNO !!

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 17.09.04 vloženo
  • 13486x zobrazeno

Ingredience

  • 4 PL medu
  • 250 g másla nebo Hery
  • 400 g moučkového cukru
  • 1 PL sádla
  • 4 vejce
  • 1 ČL jedlé sody
  • 2 -3 PL kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 1 Pl mleté zrnkové kávy
  • 1/2 - 1 dl mléka
  • 1 ČL mleté skořice
  • 1/2 dl rumu
  • 1 kg hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Vali, napiš nám také tvůj recept na perníčky, ať máme další inspiraci :-))

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky - něco málo rad od perníkářky.

Moje perníčky jsou taky hned měkké. Nikdy neztrdnou, jsou křehké, dělá to prášek do pečiva. Já dávám méně vajec ( 1 celé a 2 žloutky) abych měla bílky na zdobení. Také mám méně cukru, více medu ( 200 g ) tuku 1/2 kostky. Těsto nechávám odpočinout 1 hodinu v misce pod talířem přikryté pokrývkou. Protože jsem vždy pekla velké množství, tak jsem měla plechy voskované včelím voskem. Perníčky jsem potírala za tepla hned po sklepnutí z plechu, pekla ve vyhřáté troubě 210°C 6 - 7 minut. Muselo to jít rychle, protože těch plechů bylo hodně.
Tvůj recept je taky pěkný, určitě ho vyzkouším, bude zase změna.

delisa
203 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké - trikolko

těsto nevyvaluj moc tence, perníčky by byly tvrdé. Nejlépší je těsto vyválet, tak na 1/2 až 3/4 cm . A hlavně hlídat troubu , jakmile je trošku připečeš, jsou tvrdé. Přeji dobrou chuť !

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníčky, které jsou hned po upečení měkké

Ha deliso, nikdy se mi do pernicku nechtelo, ale s timhle receptem se do toho dam… :) diky, dam vedet, jak to dopadlo

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz