Recept Pepřový zajíc, nebo králík - Hasenpfeffer

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na středním ohni osmažit šalotky, nebo cibuli a slaninu do křupava. Vyjmout děrovanou naběračkou a dát stranou. Porce masa osolit a opepřit a obalit je v mouce. Na tuku ze slaniny postupně na všech stranách osmažit kousky masa. Je-li zapotřeby, přidat olej. Vyjmout maso na talíř a dát stranou. Snížit teplotu na střední a osmažit citron s česnekem do světle hněda. Přilít brandy, nebo gin a alkohol nechat vyvařit. Přilít víno a všechny ostatné ingredience, až na vývar. Vše dobře zamíchat a ochutit, je-li zapotřeby. Přidat tam opět kousky masa a vše přikryté dusit 50 - 60 minut. Mezi prsty uhníst mouku s máslem na beurre manié. Vyjmout maso na servírovací mísu a udržovat ho v teple. Přecedit omáčku sítem, přidat tam slaninu se šalotkami a víc vývaru, je-li nutné, aby bylo celkem 500 ml omáčky. Vrátit omáčku do pomalého probublávání a po kouscích tam zašlehat beurre manié. Zajíce, nebo králíka přelít trochou omáčky a zbytek podávat v omáčníku. Podávat s bramborovou kaší, nebo bramborovými kroketami a červeným zelím. TIP: Koření se může trošku rozbít paličkou na maso, aby se lépe uvolnily jejich chutě.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 09.01.07 vloženo
  • 5034x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g slaniny posekané na kostky
  • 5 šalotek, nebo 1 cibule posekaná
  • 1 zajíc, nebo králík asi 1.5 naporcovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 lžic hladké mouky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 citron nakrájený na 7 mm plátky
  • 4 lžíce brandy, nebo Gin
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 1 snítka tymiánu, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 1 snítka rozmarýnu, nebo 1 lžička sušeného
  • 4 bobulky nového koření
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 4 jalovčinky
  • 1 lžíce rybízového džemu
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • beurre manié (1 lžíce másla + 4 lžíce mouky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pepřový zajíc, nebo králík - Hasenpfeffer

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz