Recept Pepřový zajíc, nebo králík - Hasenpfeffer

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na středním ohni osmažit šalotky, nebo cibuli a slaninu do křupava. Vyjmout děrovanou naběračkou a dát stranou. Porce masa osolit a opepřit a obalit je v mouce. Na tuku ze slaniny postupně na všech stranách osmažit kousky masa. Je-li zapotřeby, přidat olej. Vyjmout maso na talíř a dát stranou. Snížit teplotu na střední a osmažit citron s česnekem do světle hněda. Přilít brandy, nebo gin a alkohol nechat vyvařit. Přilít víno a všechny ostatné ingredience, až na vývar. Vše dobře zamíchat a ochutit, je-li zapotřeby. Přidat tam opět kousky masa a vše přikryté dusit 50 - 60 minut. Mezi prsty uhníst mouku s máslem na beurre manié. Vyjmout maso na servírovací mísu a udržovat ho v teple. Přecedit omáčku sítem, přidat tam slaninu se šalotkami a víc vývaru, je-li nutné, aby bylo celkem 500 ml omáčky. Vrátit omáčku do pomalého probublávání a po kouscích tam zašlehat beurre manié. Zajíce, nebo králíka přelít trochou omáčky a zbytek podávat v omáčníku. Podávat s bramborovou kaší, nebo bramborovými kroketami a červeným zelím. TIP: Koření se může trošku rozbít paličkou na maso, aby se lépe uvolnily jejich chutě.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 09.01.07 vloženo
  • 5302x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g slaniny posekané na kostky
  • 5 šalotek, nebo 1 cibule posekaná
  • 1 zajíc, nebo králík asi 1.5 naporcovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 lžic hladké mouky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 citron nakrájený na 7 mm plátky
  • 4 lžíce brandy, nebo Gin
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 1 snítka tymiánu, nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 1 snítka rozmarýnu, nebo 1 lžička sušeného
  • 4 bobulky nového koření
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 4 jalovčinky
  • 1 lžíce rybízového džemu
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • beurre manié (1 lžíce másla + 4 lžíce mouky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pepřový zajíc, nebo králík - Hasenpfeffer

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz