Recept Pěny - sýrová, tvarohová, rokfórová

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pěny - sýrová, tvarohová, rokfórová

Postup

Sýrová pěna: Sýr našleháme s majolkou, podle potřeby zředíme mlékem a dochutíme např. prolisovaným česnekem, jemně nastrouhaným křenem, mletou paprikou nebo chilli kořením, podle chuti osolíme. Tvarohová pěna: Měkký tvaroh smícháme s prolisovaným česnekem, jemně nastrouhaným křenem nebo rozmanitým kořením a osolíme. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehanou smetanu. Rokfórová pěna: Máslo, tvaroh a Nivu našleháme a podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou. Dochutíme pepřem a osolíme. Při zdobení popustíme uzdu fantazii a nebojíme se odvážnějších kombinací, např. k rokfórové pěně se hodí čerstvé nebo kompotované ovoce, ořechy, tvarohovou pěnu s křenem doplníme sterilovanými žampiony. Největšího barevného efektu dosáhneme, když hotové pohoštění skládáme na větší ploché mísy nebo plata vždy podle druhu v řadách vedle sebe.

Recept je z kategorií: Pěny

Nahlásit recept

  • 03.11.04 vloženo
  • 12297x zobrazeno

Ingredience

  • Sýrová pěna:
  • 3-4 ks taveného sýra
  • 1 PL majolky
  • trochu mléka
  • česnek
  • křen nebo koření na dochucení
  • sůl;
  • Tvarohová pěna:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • česnek
  • křen nebo koření na dochucení
  • sůl
  • 2 dl smetany ke šlehání;
  • Rokfórová pěna:
  • 100 g másla
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 100 g sýra Niva
  • trochu mléka (smetany)
  • mletý bílý pepř
  • sůl;

Doporučená příloha

  • mažeme na celé nepolámané chipsy, drobné druhy slaného pečiva, drobné krekry můžeme i slepovat do věžiček a

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 11.08.15 20:58

Popustila jsem fantazii a tvarohovou pěnou naplnila těstovinové mušle, které zbyly od oběda :-) Lehká a rychlá večeře :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pěny - sýrová, tvarohová, rokfórová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Pěny - sýrová, tvarohová, rokfórová

Vali mám trochu jiný poměr surovin u rokfórové pěny, v dnešní době se jeden pěkně finančně prohne. Recept pochází z 60 let minulého století - rozpočet je pro 10 porcí.

600 g Rokfór Niva - jemně nastrouhat,
200 g měkký tvaroh,
100 g změklé máslo,
150 g mléko nebo smetana,
5 g soli.

Můj známý místo smetany dával pivo, pomazánka se podávala se na čerstvém chlebíku.
Dobrou chuť …

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz