Recept Penne s lososem a bazalkovou smetanou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Penne s lososem a bazalkovou smetanou

Postup

1. Těstoviny (penne) vaříme v dostatečném množ­ství osolené vody asi 12 min. Filety z lososa omy­jeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm ze všech stran prudce opékáme asi 4 min., poté je vyjmeme. 2. Vypečenou šťávu rozmícháme s citronovou šťávou, 125 ml vody a vínem, 3 min. povaříme a přilijeme smetanu. Vmícháme bazalku a ty­mián, zahustíme solamylem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a přisladíme. Porce ryby necháme v omáčce asi 5 min. rozležet. 3. Těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme s omáčkou a lososem na míse. Ozdobíme bazal­kou a posypeme čerstvě mletou směsí šesti pepřů.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 13142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g penne
  • sůl
  • 300 g filetů z lpsosa
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 2 - 3 lžičky mleté bazalky a tymiánu
  • 1 lžíce solamylu
  • špetka cukru
  • snítka čerstvé bazalky
  • směs šesti pepřů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne s lososem a bazalkovou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz