Recept Penne rosé alla Giusy

noskovice Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mrkvicku nastrouhame, cibuli, celer, cesnek a petrzelku nasekame na drobno. Nemixujeme, protoze by to pustilo stavu a uz by to mezi zubama nechroupalo. Tohle vsechno osmahneme celkem prudce na oleji, potom pridame protlak. Nechame chvili probublat a nakonec pridame slehacku, sul a feferonku. Omacka by mela zhoustnout. Kdyz jsou testoviny al dente, hodime je do panve s omackou a asi 1/2 minuty promichavame. Jednou jsem do toho hodila i strouhane orechy, ale to uz je navic.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 08.06.08 vloženo
  • 5774x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 gr Penne rigate
  • 1 mala cibule
  • 1/2 mrkvicky
  • kousek rapikateho celeru
  • 1 strouzek cesneku
  • petrzelka
  • 1 PL rajskeho protlaku
  • 1 sklenicka slehacky asi 200ml
  • olivovy olej
  • sul a feferonku
  • parmazan podle libosti.

Doporučená příloha

  • no prece cervene..........

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne rosé alla Giusy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Penne rosé alla Giusy

anickav
2904 příspěvků 19.6.10 04:22
Re: Penne rosé alla Giusy, Soni,

tak to som netušila, iba som sa čudovala, ako môžu tie nezrelé kupovať a čo s nimi asi robia…Ale konečne si mi rozšírila vedomosti, až sa hanbím, aká som nevzdelaná…

martin_etzl
280 příspěvků 19.6.10 03:48
Re: Penne rosé alla Giusy

Aničko, zelená rajčata jsou odrůda, nejsou o nic kyselejší než červená. A cukr fakt nepotřebují.

noskovice
1322 příspěvků 19.6.10 03:33
Re: Penne rosé alla Giusy- Aničko,

nevyhrožuj a přijeď!

anickav
2904 příspěvků 19.6.10 03:22
Re: Penne rosé alla Giusy, Soničko,

keď prídem, tak mi spravíš ten šalát. Moja predstavivosť zlyháva. Pekný večer a pekné sny! (Aj tak si myslím, že ten cukor by to iba vylepšil…)

noskovice
1322 příspěvků 19.6.10 01:58
Re: Penne rosé alla Giusy - Ivčo,

prosím Tě, necpi do všeho bazalku. Podle mne se sem nehodí vůbec. Použij ji někde jinde, kde její vůně a chuť vynikne.

noskovice
1322 příspěvků 19.6.10 01:46
Re: Penne rosé alla Giusy - Aničko,

tato zeleno-oranžová rajčata (paradajky) se dávají opravdu do salátů, bez cukru. My je jíme samotná, s natrhanou bazalkou, sůl, pepř a panenský olivový olej. K této příležitosti používáme ten nejlepší olej. Cukr ne, to by opravdu nikdo nejedl!

anickav
2904 příspěvků 18.6.10 22:51
Re: Penne rosé alla Giusy

…a nie sú veľmi kyslé?

casino
4497 příspěvků 18.6.10 22:30
Re: Penne rosé alla Giusy

Anickav, tie zelené, iba slabučko oranžové paradajky, Taliani kupovali na šalát :)

anickav
2904 příspěvků 18.6.10 22:24
Re: Penne rosé alla Giusy, iva,

nevyrývaj, hej? Ja za to nemôžem, že paradajky sú pre mňa kyslé!
Keď som bola v Ríme, na trhovisku Taliani kupovali normálne zelené paradajky! Teda, iba slabučko oranžové. Neviem, či si ich nechávajú dozrieť doma, alebo ich konzumujú tak? (Príp. pridajú kilo cukru…)
Soňa by snáď vedela odpoveď…

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.6.10 19:47
Re: Penne rosé alla Giusy-Soňo,

bazalka ze semínek od tebe roste jako divá. Myslíš, že se do tohoto receptu hodí? Mám tak nějak v italských receptech zažité spojení rajský protlak s bazalkou (asi jako anickav cukr :o ). Kromě toho zelené pesto můžu jíst i jen tak lžičkou. :oops:
Přiznám, že toto jídlo dělám často, jen kvůli tchýni vařím Fusilli. Penne se mi zdají pro ni velká a špatně se nabírají.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.3.09 20:11
Re: Penne rosé alla Giusy

moc mi chutnalo.
Zeleninu jsem nakrouhala na V-kráječi (3 mm nudličky) a po česku jsem ji osmahla na rozpuštěné slanině. Místo protlaku, šlehačky a parmazánu jsem dala červené pesto a kysanou smetanu.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy - anicko,

no jo, uz nekdy nejsem ani pes, ani kocka…chudak Umbertak, obcas nevi s kym ma tu cest i po 30ti letech. Ahojky Sona

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy,Sona,

no jo, ale Ty si uz skoro Italka…

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy - anicko,

vydrz a neslad to, je tam preci ta mrkev. Uvidis, ze je to tak vyborne. Potom rajsky protlak cukr nepotrebuje. To jenom nektere odrudy rajcat potrebuji cukr, ale do tohoto receptu se nehodi. Ahojky Sona

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy, Soni,

díky. Trocha ma miatol nejaky recept na rajcatovu omacku, kde sa to zahustuje prave struhanou mrkvou. Tu je iba jedna lyzica pretlaku a slahacka, takze je to jemnucke. (Ale ako sa poznam, budem sladit.)
Ahojky! Prijemny den bez cestovnej horucky, na to este mas cas!
A.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy - anicko,

davam jenom polovicku mensi mrkve. Ono by to bylo sladke. Jo a tu mrkvicku nastrouhej na jemnem struhadle. Ani, uz to mam za 5 tydnu a jeduuuuuuuuu......!
Ahojky Sona

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Penne rosé alla Giusy,noskovicko,

prosim, skusam si predstavit toto jedlo, hladam nieco na zajtra. A mozno som na smiech, ale: davas 1/2 kg mrkvy alebo kusok mrkvy, teda polovicku nejakej priemernej mrkvy?
Zdravim a dakujem!
A.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz