Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Podzimní snadný a vydatný pokrm.
Na větší pánvi na oleji osmahneme posekanou cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky a orestujeme ji pár minut. Podléváme teplým vývarem a dusíme asi 15 minut. Polovinu dýně vyjmeme z pánve, rozmačkáme na pyré a vrátíme na pánev. Přidáme fazole, dochutíme solí, pepřem a ještě chvíli podusíme. Uvaříme penne al dente, scedíme a vyklopíme je na pánev s omáčkou. Posypeme jemně nasekanou petrželí a dobře zamícháme. Jídlo je dobré i s jinými luštěninami: bílé fazole, čočka, cizrna, hrášek. Nebýt té slaniny je to vhodné i pro vegetariány.
Recept je z kategorií: Těstoviny
červené víno, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Penne dýně a fazole