Recept Penne dýně a fazole

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Penne dýně a fazole

Úvod

Podzimní snadný a vydatný pokrm.

Postup

Na větší pánvi na oleji osmahneme posekanou cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky a orestujeme ji pár minut. Podléváme teplým vývarem a dusíme asi 15 minut.
Polovinu dýně vyjmeme z pánve, rozmačkáme na pyré a vrátíme na pánev. Přidáme fazole, dochutíme solí, pepřem a ještě chvíli podusíme.
Uvaříme penne al dente, scedíme a vyklopíme je na pánev s omáčkou. Posypeme jemně nasekanou petrželí a dobře zamícháme.

Jídlo je dobré i s jinými luštěninami: bílé fazole, čočka, cizrna, hrášek. Nebýt té slaniny je to vhodné i pro vegetariány.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 09.09.09 vloženo
  • 9138x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g těstoviny penne
  • 300 g dužniny dýně
  • 150 g červené sterilizované fazole
  • 80 g slaniny
  • 1 cibule
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 sklenice zeleninového vývaru
  • petržel
  • sůl, pepř.

Doporučená příloha

  • červené víno, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne dýně a fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz