Recept Penne all"Arrabbiata z římské trattorie

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát olej na pánvi a na středním ohni na něm osmažit za stálého míchání českek do zlatova. Asi 6min. Přidat rajčata a papričky, snížit teplotu na středně nízkou a vše dusit, až jsou rajčata měkká a omáčka hustá, ale ne kašovitá, asi 20min. Sejmout s ohně a ochutit solí a pepřem. Uvařit těstoviny, slít je a vložit do hluboké mísy. Zalít je omáčkou. Dobře je promíchat a ihned podávat. V Itálii se sýr na tuto omáčku nikdy nestrouhá, ani s ní nepodává! P.S.: Jak uvařit těstoviny: Přivéct vodu do varu a potom ji osolit 2 lžícemi soli. Když voda přijde znovu do varu, tak do ní vložit těstoviny. Sem tam zamíchat. Asi po 6min. začít chutnat těstoviny (kousnout do jedné). Těstovina nesmí být křupavá, ale také ne úplně měkká. Italové mají pro tento stupeň slovo ¨al dente¨, což ve volném překladu znamená ¨na zub¨. Slít těstoviny, nikdy je neoplachovat ve studené vodě (pouze říká-li si o to nějaký recept), protože by se k nim nevázala omáčka. Někteří italští kuchaři si uschovají trochu vody, ve které se těstoviny vařily, pro případ, že je omáčka příliš ¨suchá¨.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 23.04.03 vloženo
  • 5623x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 1 konzerva rajčat, nejlépe italských i s jejich tekutinou, posekané
  • 1-2 usušené pálivé červené papričky, rozlámané na kousky, nebo podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • 450g ¨penne¨, nebo jiných krátkých, tlustých, kulatých těstovin
  • 5l vody
  • 2 lžíce posekané petrželky

Doporučená příloha

  • Salát, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne all"Arrabbiata z římské trattorie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz