Recept Pěna - šunková, růžová, grónská, tuňáková
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Šunková pěna: Šunku našleháme s máslem, dochutíme kořením a osolíme. Růžová pěna: Lososa i s částí oleje nebo vlastní šťávy našleháme s máslem a podle potřeby zředíme smetanou. Podle chuti doplníme citronovou šťávou. Grónská pěna: Sardinky nebo jiné konzervované rybičky s částí oleje nebo vlastní šťávy našleháme se sýrem, majilkou a hořčicí a dochutíme citronovou šťávou. Tuňáková pěna: Tuňáka i s částí oleje nebo vlastní šťávy našleháme s máslem a dochutíme citronovou šťávou. K šunkové pěně se výborně hodí čerstvé nebo kompotované ovoce, pěnu z ryb ozdobíme plátkem natvrdo uvařeného vejce či sterilovanou kapií a pod.
Recept je z kategorií: Pěny
- 03.11.04 vloženo
- 14671x zobrazeno
Ingredience
- Šunková pěna:
- 120 g šunky
- 80 g másla
- mletý bílý pepř
- mletá paprika
- sůl;
- Růžová pěna:
- 1 konzerva lososa v oleji (ve vlastní šťávě)
- 50 g másla
- smetana
- citronová šťáva;
- Grónská pěna:
- 1 konzerva sardinek v oleji (ve vlastní šťávě)
- 1 tavený sýr
- 1 PL majolky
- hořčice
- citronová šťáva;
- Tuňáková pěna:
- 1 konzerva tuňáka v oleji (ve vlastní šťávě)
- 50 g másla
- citronová šťáva;
Doporučená příloha
mažeme na kousky toustového chleba, plátky rohlíků, plátky tvrdého sýra pokrájíme na kostičky nebo formičkou
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku30.12.16 14:02
V paštičkách z listového těsta.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Pěna - šunková, růžová, grónská, tuňáková
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pěna - šunková, růžová, grónská, tuňáková