Recept Pelmeně po ukrajinsku

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pelmeně po ukrajinsku

Postup

Do mísy nasypeme mouku a postupně do ní přiléváme vodu, až začne vznikat těsto, které rozválíme na pomoučeném válu tak rádýlkem z něj vykrájíme čtverečky 4x 4 cm. Do jiné mísy dáme mleté maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a důkladně promícháme. Každý dílek těsta poklademe trochou masové směsi, zabalíme a zavaříme do vroucí vody s kostkou polévkového koření. Asi po třech minutách pelmeně vyjmeme, necháme okapat, upravíme na talíře a přelijeme zakysanou smetanou nebo rozpuštěným máslem, ochuceným trochou octa.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 21.05.03 vloženo
  • 20077x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g mletého masa ( 1/2 vepřového a 1/2 hovězího)
  • 1 cibule
  • 100 g zakysané smetany (nebo 1 lžíce másla a ocet)
  • 1 kostka polévkového koření
  • mletý pepř a sůl
  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • voda podle potřeby
  • sůl
  • mouka na vál

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pelmeně po ukrajinsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.08.11 12:00

já doufám, že nám Belin napíše recept na pravé pelmeně a hlavně nám ukáže, jak se správně dělají a jak pak vypadají.

Schválně, jestli to bude to, co jsem jedla během své nedávné cesty po Sibiři. :wink: Stravovali jsme se pochopitelně v různých občerstvovnách u benzinek a obyčejných jídelnách. Pak mám taky recept od kolegyně, která je „čistokrevná“ Ruska a do svých 30 let se z Ruska nehla.

casino
4488 příspěvků 10.08.11 11:52

Belin, obvykle je obsah důležitější než forma… :-)

…nudlové těsto bez vajec :?: No, proč ne, že :think:

Příspěvek upraven 10.08.11 v 11:52

Belin
4 příspěvky 10.08.11 11:16

Takhle pelmeně nevypadaj ani se tak nedělaj, tohle s tim vůbec nemá co dělat… :-D

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pelmeně po ukrajinsku

Na Ukrajině přidávají k pelmeňům čerstvý kopr, s tím se jinde od Ukrajiny na východ nesetkal.

tomesak
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Pelmeně po ukrajinsku

Pelmeně nemají chybu ale na Ukrajině se do vody nedává kostka ale bobkový list a nové koření.

Wodka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pelmeně po ukrajinsku

Já osobně je vařím s bujónem (hovězí, zeleninový - jak kdo chce), jakmile vyplavou na hladinu (=jsou hotové), naberu si porci naběračkou do hlubokého talíže i s „vývarem“, do talíře dám rozpustit čerstvé máslo (dle chuti), šplíchnu trochu octa (dle chuti - nepřehánět), rozmíchám, poleju zakysanou smetanou, popepřím a přikrojím si chleba. Mnam…

Pampeliska191
1075 příspěvků 21.11.03 21:50
Majko

Zdravim Te. Mozna jsi si prehlidla, ze je tam psano u pripravy ve druhem odstavci, ze kostku polevkoveho koreni hodime do vody, ve ktere varime pelmene.
Tak jeste jednou. Tu kostku hodime do varici vody, ve ktere hotove pelmene varime. Dobrou chut Majko

Labužník M_a_j_k_a02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pelmeně po ukrajinsku

Co mám udělat s polévkovou kostkou ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz