Recept Pekingská polévka Veg

(Hodnoceno 2x) babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pekingská polévka

Postup

Odkrojit nohy od hub a zahodit je. Nakrájet houby na tenké proužky. Nakrájet tofu na 12mm kostky. Nakrájet bambusové výhonky na velice drobno. Vložit vývar, shiitake houby, tofu, a jidášovo ucho do hrnce. Přivést vše do varu na nižší teplotě a vařit po 5min. Zamíchat dovnitř cukr, sójovou omáčku, chili olej, sůl a pepř. Smíchat kukuřičnou moučku s vodou a přidat směs do polévky. Míchat tak dlouho, až polévka trochu zhoustne. Trochu našlehat bílek a pomalinku jej vlít za stálého míchání do polévky. Vařit tak dlouho, až bílek změní barvu. Přidat sezamový olej těsně před podáváním. Rozdělit polévku do individuálních misek a posypat ji šalotkami. P.S.: Chcete-li mít polévku hutnější, tak přidejte víc každé ingredience s označením +.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 28.04.03 vloženo
  • 37330x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 g (+) sušené houby jidášovo ucho, namočené v horké vodě po 30min
  • 8 (+) čerstvých shiitake hub, nebo i sušených, předem namočených v horké vodě po 30min.
  • 100 g (+) poloměkkého nebo ¨hedvábného¨ tofu
  • 120 ml (+) na plátky nakrájných bambusových výhonků z konzervy
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rýžového octa (nebo jablečného)
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky chili oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • velká špetka bílého pepře
  • 1 lžíce kukuřičné moučky
  • 1 lžíce studené vody
  • 1 bílek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 zelené šalotky nakrájené na kolečka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 18.7.12 18:20

Měla jsem domácí tofu kapku kyselejší, takže jsem vynechala ocet. U nás chutnalo!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Yelen 8.4.12 09:58

Místo chilli oleje jsem hodil rozdrcenou chilli papričku na rozpálený rýžový olej a následně jsem na něm krátce podusil houby. Sezamovým olejem jsem nešetřil, krásně zakulacuje ostrost rýžového octa. Ostatní dle receptu. Velmi příjemná snídaně ;-)

Diskuse k receptu Pekingská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz