Recept Pekingská polévka Veg

(Hodnoceno 2x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pekingská polévka

Postup

Odkrojit nohy od hub a zahodit je. Nakrájet houby na tenké proužky. Nakrájet tofu na 12mm kostky. Nakrájet bambusové výhonky na velice drobno. Vložit vývar, shiitake houby, tofu, a jidášovo ucho do hrnce. Přivést vše do varu na nižší teplotě a vařit po 5min. Zamíchat dovnitř cukr, sójovou omáčku, chili olej, sůl a pepř. Smíchat kukuřičnou moučku s vodou a přidat směs do polévky. Míchat tak dlouho, až polévka trochu zhoustne. Trochu našlehat bílek a pomalinku jej vlít za stálého míchání do polévky. Vařit tak dlouho, až bílek změní barvu. Přidat sezamový olej těsně před podáváním. Rozdělit polévku do individuálních misek a posypat ji šalotkami. P.S.: Chcete-li mít polévku hutnější, tak přidejte víc každé ingredience s označením +.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 28.04.03 vloženo
  • 30520x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 g (+) sušené houby jidášovo ucho, namočené v horké vodě po 30min
  • 8 (+) čerstvých shiitake hub, nebo i sušených, předem namočených v horké vodě po 30min.
  • 100 g (+) poloměkkého nebo ¨hedvábného¨ tofu
  • 120 ml (+) na plátky nakrájných bambusových výhonků z konzervy
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rýžového octa (nebo jablečného)
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky chili oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • velká špetka bílého pepře
  • 1 lžíce kukuřičné moučky
  • 1 lžíce studené vody
  • 1 bílek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 zelené šalotky nakrájené na kolečka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 18.07.12 18:20

Měla jsem domácí tofu kapku kyselejší, takže jsem vynechala ocet. U nás chutnalo!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Yelen 08.04.12 09:58

Místo chilli oleje jsem hodil rozdrcenou chilli papričku na rozpálený rýžový olej a následně jsem na něm krátce podusil houby. Sezamovým olejem jsem nešetřil, krásně zakulacuje ostrost rýžového octa. Ostatní dle receptu. Velmi příjemná snídaně ;-)

Diskuse k receptu Pekingská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz