Recept Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

esmeralda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelné nebo kapustové listy spařte a dvěma třetinami vyložte pekáček. Na to nasypte rovnoměrně rýži. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a přidejte do pekáčku. Čínské klobásky nakrájejte na asi půlcentimetrová kolečka a přidejte. Houby namočte asi na 10 minut do vařící vody. Poté sceďte, nakrájejte na plátky a přidejte do pekáčku. Posypte nastrouhaným zázvorem. (Moje drahá polovice nemá zázvor ráda, tak vždy přidám dva silnější plátky a před servírováním odstraním.) Smíchejte kuřecí vývar, rýžové víno, sojovou omáčku, sezamový olej a přelijte obsah pekáčku. Celou tu krásu přikryjte zbytkem listů, přiklopte a pečte hodinu a půl při 170°C v troubě. Pro ty co mají pomalý hrnec (Slow Cooker): vařte při nižší teplotě 6-8 hodin. Na namáčecí omáčku smíchejte poslední čtyři suroviny. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.03.06 vloženo
  • 5416x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut plus peĂ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6-8 vnějších listů čínského zelí nebo kapusty
  • 1 hrnek rýže
  • 700 gr kuřecích stehen bez kosti
  • 2 číské klobásky (Lup Chong)
  • 6 sušených hub Shitake
  • nastrouhaný čerstvý zázvor podle chuti
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1/4 hrku bílého čínského rýžového vína na vaření
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • Omáčka na namáčení:
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • nastrouhaný čerstvý zázvor
  • jemně nakrájené čili papričky

Doporučená příloha

  • Cokoliv, hlavně ne to rýžové víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Cuso
350 příspěvků 25.3.06 18:15
Anickav

Dik za tip. Urcite sa tam mrknem. A podam spravu. :-)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuso

Na Vajnorskej, pri Poluse, nový dom, kde je aj Wustenrot stav. spor. v pasáži, som zahliadla asi pred 2 mes. nejaký ázijský obchod /nie handry a obuv/. Všimla som si akurát inst. rezance cez výklad, ale som upalovala ďalej, takže ak by tam nemali čínske klobásy, ospravedlňujem sa. Iba ak chodíš okolo, mrkni okom, nikoho však nechcem zavádzať, lebo som si nie istá…
A.

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Esme, ternto recept vyzerá úžasne. Už je v obľúbených. Tie čínske klobásy, môžu byť problém aj u nás, keďže o žiadnom čínskom obchode u nás neviem. Možno je na čase opäť vyraziť do Rakúska na nákupy. Každopádne vyskúšam.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva - Ivo,

ty čínské klobásky jsou malé a hubené a mají tužší konzistenci než třeba čabajka. Podívej se po nic v čínském obchodě. Moc bych se divila kdybys je tam nenašel. Zeptej se Číňana na „lap čong“ a on už bude vědět. Oni je nejedí syrové, ale přidávají je do jídla. Voní hlavně po čínském koření Five spice (Szechuanský pepř, badyán, hřebíček, skořice a fenyklová semínka).
Ano…a tou směsí vývaru a vína se směs v pekáčku před pečením zaleje.
Jéé, teď koukám že jsem to úplně vynechala. Tak promiň, jdu to opravit.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Esme, děkuji za zajímavý recept. Měl bych ale pár dotazů. Ty čínské klobásy jsou svoji konzistencí tužší nebo jsou to jsou spíše měkké klobásy (víš, já u nás ještě čínské klobásy nepotkal)? Tím vývarem, vínem atd. se asi ona směs v pekáčku zalije, viď? Už teď se mi mohutně organizují fermenty ptyaliny.....:-))).

Yvetko, co bys zvorala? To je přece pro všechny, které to zaujme a rádi se pak podělí o své zkušenosti. Hlavně mi holky řekněte, co je charakteristické pro ty čínské klobásky. Dík, Ivo.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva - Yvetko,

ty čínské klobásky má každý čínský obchod. Jsou takové maličké zabalené v crayovac(u) asi po šesti. A hlavně je nehledej v ledničce, ale na policích.
Určitě se dají nahradit jinou klobáskou, ale tyhle jsou okořeněné typickým čínským kořením.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Ojoj, to jsem zase neco zvorala. Promin Esme a Ivo.....ale stejne „pekacek…“ vyzkousim.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekáček s čínskou tematikou - pro Iva

Esme,
dekuji moc, vyzkousim ve Slow Cookeru (pomalem hrnci). Bude to mnamka, to uz vidim ted. Jen po te cinske klobasce se budu muset nejak poptat. Ale kdybych nahodou ji nesehnala mohu ji nahradit nejakou jinou? Urcite ano, ale jakeho typu. Za odpoved predem moc dekuji.
Diky za receptik a mej se moc hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz