Recept Pekáček plný masa, hub a brambor

Eja Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Houby chvíli máčíme ve vodě, pak je povaříme, slijeme a orestujeme na kosku másla. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky a s cibulí je orestujeme na dalším kousku másla. Maso nakrájíme na drobné kousky , opepříme, opečeme po všech stranách na másle, osolíme. Velký pekáček vymažeme máslem, rozložíme vrstvu brambor, osolíme, pak vrstvu masa, vrstvu hub a nakonec vrstvu cibule s rajčaty. Vše zalejeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby, až sýr zezlátne. Podáváme sypané zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 5808x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 300 g kvalitního hovězího masa, nejlépe svíčkové
  • 300 g brambor
  • 60 g sušených hub
  • 1 velká cibule
  • 100 g másla
  • kelímek kysané smetany
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 4 rajčata
  • sůl,. pepř
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekáček plný masa, hub a brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz