Recept Pekáček plný masa, hub a brambor

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Houby chvíli máčíme ve vodě, pak je povaříme, slijeme a orestujeme na kosku másla. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky a s cibulí je orestujeme na dalším kousku másla. Maso nakrájíme na drobné kousky , opepříme, opečeme po všech stranách na másle, osolíme. Velký pekáček vymažeme máslem, rozložíme vrstvu brambor, osolíme, pak vrstvu masa, vrstvu hub a nakonec vrstvu cibule s rajčaty. Vše zalejeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby, až sýr zezlátne. Podáváme sypané zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 4868x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 300 g kvalitního hovězího masa, nejlépe svíčkové
  • 300 g brambor
  • 60 g sušených hub
  • 1 velká cibule
  • 100 g másla
  • kelímek kysané smetany
  • 150 g strouhaného tvrdého sýra
  • 4 rajčata
  • sůl,. pepř
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekáček plný masa, hub a brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz