Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Králíka rozporcujeme (2 stehna, 2 ks hřbetu), prošpikujeme špalíčky slaniny a polovinou pokrájených stroužků česneku. Osmahneme z obou stran v pekáči na olivovém oleji až maso zrůžoví. Potom díly osolíme a naskládáme kostmí dolů. Na horní část poklademe kolečka cibule a na kolečka nakrájené kapary, zbylé stroužky česneku a zbylou slaninu nakrájíme na plátky. Podlijeme sklenicí vody a přidáme celé, jen mírně podrcené koření. Přikryté pečeme v troubě při teplotě cca 200°C cca 30 minut. Potom odkryjeme a za občasného podlévaní pečeme mírně dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, z výpeku vybereme koření, a vše, co v pekáči zbylo, rozmixujeme do hladka. Maso vložíme zpět a udržujeme ještě chvíli v troubě teplé. Postup při přípravě nádivky Housky nakrájíme do mísy na větší kostky a zakapeme mlékem, aby nasákly. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené, na kolečka nakrájenou jarní cibulku včetně natě a nakrájenou petrželovou nať. Dále přidáme máslo, dvě celá vejce, žloutky ze dvou vajec, sůl a koření podle chuti. Pořádně promícháme. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho do směsi vmícháme. Směs nesmí být moc tuhá, ale musí se dát tvarovat. Je-li příliš řídká, zapracujeme do směsi trochou strouhanky. Vytvarujeme válec, zabalíme jej do pomaštěného alobalu a pečeme při cca 200°C v troubě cca 30 minut (můžeme současně s králíkem). Po upečení rozbalíme a nakrájíme na slabé plátky. Porce králíka dáme na talíř, přelijeme je rozmixovaným výpekem, obložíme neslabo nakrájenými plátky nádivky. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninu. Zdroj : maminčina sbírka receptů
Recept je z kategorií: Králík
vařené brambory, zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečený králík s jarní nádivkou