Recept Pečený králík s jarní nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králíka rozporcujeme (2 stehna, 2 ks hřbetu), prošpikujeme špalíčky slaniny a polovinou pokrájených stroužků česneku. Osmahneme z obou stran v pekáči na olivovém oleji až maso zrůžoví. Potom díly osolíme a naskládáme kostmí dolů. Na horní část poklademe kolečka cibule a na kolečka nakrájené kapary, zbylé stroužky česneku a zbylou slaninu nakrájíme na plátky. Podlijeme sklenicí vody a přidáme celé, jen mírně podrcené koření. Přikryté pečeme v troubě při teplotě cca 200°C cca 30 minut. Potom odkryjeme a za občasného podlévaní pečeme mírně dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, z výpeku vybereme koření, a vše, co v pekáči zbylo, rozmixujeme do hladka. Maso vložíme zpět a udržujeme ještě chvíli v troubě teplé.

Postup při přípravě nádivky

Housky nakrájíme do mísy na větší kostky a zakapeme mlékem, aby nasákly. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené, na kolečka nakrájenou jarní cibulku včetně natě a nakrájenou petrželovou nať. Dále přidáme máslo, dvě celá vejce, žloutky ze dvou vajec, sůl a koření podle chuti. Pořádně promícháme. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho do směsi vmícháme. Směs nesmí být moc tuhá, ale musí se dát tvarovat. Je-li příliš řídká, zapracujeme do směsi trochou strouhanky. Vytvarujeme válec, zabalíme jej do pomaštěného alobalu a pečeme při cca 200°C v troubě cca 30 minut (můžeme současně s králíkem). Po upečení rozbalíme a nakrájíme na slabé plátky.

Porce králíka dáme na talíř, přelijeme je rozmixovaným výpekem, obložíme neslabo nakrájenými plátky nádivky.

Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninu.

Zdroj : maminčina sbírka receptů

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.01.11 vloženo
  • 6883x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zadní půlka většího králíka
  • 200 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 8 velkých stroužků česneku
  • 6 ks nakládaných kaparů
  • koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • sůl
  • olivový olej
  • Nádivka:
  • 6 housek
  • 150 g. domácího uzeného
  • 150 g měkkého másla
  • 4 vejce
  • trochu mléka
  • 1 svazek jarní cibulky
  • snítku petrželové natě
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý zázvor
  • muškátový květ

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený králík s jarní nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz