Recept Pečený králík s jarní nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králíka rozporcujeme (2 stehna, 2 ks hřbetu), prošpikujeme špalíčky slaniny a polovinou pokrájených stroužků česneku. Osmahneme z obou stran v pekáči na olivovém oleji až maso zrůžoví. Potom díly osolíme a naskládáme kostmí dolů. Na horní část poklademe kolečka cibule a na kolečka nakrájené kapary, zbylé stroužky česneku a zbylou slaninu nakrájíme na plátky. Podlijeme sklenicí vody a přidáme celé, jen mírně podrcené koření. Přikryté pečeme v troubě při teplotě cca 200°C cca 30 minut. Potom odkryjeme a za občasného podlévaní pečeme mírně dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, z výpeku vybereme koření, a vše, co v pekáči zbylo, rozmixujeme do hladka. Maso vložíme zpět a udržujeme ještě chvíli v troubě teplé.

Postup při přípravě nádivky

Housky nakrájíme do mísy na větší kostky a zakapeme mlékem, aby nasákly. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené, na kolečka nakrájenou jarní cibulku včetně natě a nakrájenou petrželovou nať. Dále přidáme máslo, dvě celá vejce, žloutky ze dvou vajec, sůl a koření podle chuti. Pořádně promícháme. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho do směsi vmícháme. Směs nesmí být moc tuhá, ale musí se dát tvarovat. Je-li příliš řídká, zapracujeme do směsi trochou strouhanky. Vytvarujeme válec, zabalíme jej do pomaštěného alobalu a pečeme při cca 200°C v troubě cca 30 minut (můžeme současně s králíkem). Po upečení rozbalíme a nakrájíme na slabé plátky.

Porce králíka dáme na talíř, přelijeme je rozmixovaným výpekem, obložíme neslabo nakrájenými plátky nádivky.

Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninu.

Zdroj : maminčina sbírka receptů

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.01.11 vloženo
  • 6814x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zadní půlka většího králíka
  • 200 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 8 velkých stroužků česneku
  • 6 ks nakládaných kaparů
  • koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • sůl
  • olivový olej
  • Nádivka:
  • 6 housek
  • 150 g. domácího uzeného
  • 150 g měkkého másla
  • 4 vejce
  • trochu mléka
  • 1 svazek jarní cibulky
  • snítku petrželové natě
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý zázvor
  • muškátový květ

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený králík s jarní nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz