Recept Pečený králík na víně Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Králík, který není vysušený, bez špikování, prostě dieta jak řemen.

Postup

Den (1/2 den) předem:

Králíka naporcovat - hřbet + stehna. Lehce maso naříznout (3-5× každou část). Utřít olej, víno 1dl, sůl, česnek, pepř. Maso naskládat do zapékací misky. Utřenou směs vpravit do řezných ran a na povrch masa. Nechat přes noc odležet.

Ráno (1/2 den před pečením):

Pokrájet zeleninu na kolečka a rozmístit k masu. Do hrudního košíčku čtvrtku cibule a bobek (vavřín, miláčku). Dle potřeby dopodlít vínem.
Přiklopit misku alobalem nebo poklicí.

A teď to nejlepší na konec:

Strčit do trouby a péci na 90°C cca 4,5 hodiny.

Na posledních 15-20 minut sundat poklici a nechat zprudka dopéct kůrčičku, nejlíp pouze na horní topnou spirálu.

Ňam, ňam…

Recept je z kategorií: Králík Maso

Nahlásit recept

  • 15.05.12 vloženo
  • 9161x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hod + 24 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík celý
  • 7 dl víno bílé suché
  • 6 ks stroužků Mr. Česneku
  • 1 střední Mr.kev (mrkev)
  • 1 střední cibuli
  • sůl
  • 6 kuliček pepře
  • vavřín (pro Barborku bobkový list)
  • olej olivový nebo podzemnicový (optimálně z hroznových jader)

Doporučená příloha

  • brambory, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený králík na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz