Recept Pečený králík na víně Linie
Mr.Cesnek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Králík, který není vysušený, bez špikování, prostě dieta jak řemen.
Postup
Den (1/2 den) předem: Králíka naporcovat - hřbet + stehna. Lehce maso naříznout (3-5x každou část). Utřít olej, víno 1dl, sůl, česnek, pepř. Maso naskládat do zapékací misky. Utřenou směs vpravit do řezných ran a na povrch masa. Nechat přes noc odležet. Ráno (1/2 den před pečením): Pokrájet zeleninu na kolečka a rozmístit k masu. Do hrudního košíčku čtvrtku cibule a bobek (vavřín, miláčku). Dle potřeby dopodlít vínem. Přiklopit misku alobalem nebo poklicí. A teď to nejlepší na konec: Strčit do trouby a péci na 90°C cca 4,5 hodiny. Na posledních 15-20 minut sundat poklici a nechat zprudka dopéct kůrčičku, nejlíp pouze na horní topnou spirálu. Ňam, ňam...
Recept je z kategorií: Králík Maso
- 15.05.12 vloženo
- 11004x zobrazeno
Čas přípravy
- 5 hod + 24 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 králík celý
- 7 dl víno bílé suché
- 6 ks stroužků Mr. Česneku
- 1 střední Mr.kev (mrkev)
- 1 střední cibuli
- sůl
- 6 kuliček pepře
- vavřín (pro Barborku bobkový list)
- olej olivový nebo podzemnicový (optimálně z hroznových jader)
Doporučená příloha
brambory, bílé víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečený králík na víně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pečený králík na víně