Recept Pečený guláš podle Lydie Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený guláš podle Lydie

Úvod

V diskuzi pod receptem na Pečený guláš napsala Lydie svůj vlastní postup. Podle něj jsem v neděli pekla a protože se setkal s úspěchem, nerada bych, aby její dílo zapadlo mezi diskuzními příspěvky

Postup

Nastavím troubu na pečení při teplotě 180°C.

V kastrolu či pekáči, ve kterém budeme péct guláš, rozpustím kostičky špeku, přidám cibuli velmi na hrubo (na měsíčky) nakrájenou. Společně osmahnu do sklovita.

Přidám protlak, papriku, prosmažím, vliju vývar. Soli trochu, pepř.

Dodám maso, zamíchám, zakryji pevně alobalem a peču v troubě půldruhé hodiny. Sundám opatrně alobal, vmíchám solamyl rozmíchaný v troše vody a znovu pod alobalem peču ještě půl hodinky.

Do finálního výrobku vložím podrcenou majoránku.

P.S. Solamyl jsem dala jen proto, že jsem to ještě nikdy nekoušela, chtěla jsem vědět, co to udělá.
Příště budu poslední půlhodinku pét odkryté a bez zahuštění.
Ale tak či onak, Lydie ví, o čem mluví a co dělá. V kuchyni mistryně :-)

Recept je z kategorií: Guláše Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.02.16 vloženo
  • 4134x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 - 1 kg cibule
  • špek, sádlo, olej (dle chuti a zvyklostí)
  • 1 kg vepřové plece
  • česnek (dle chuti)
  • cca 70 g rajského protlaku
  • 3 - 5 ČL mleté papriky (i více, dle kvality papriky)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1/4 - 1/2 l vývaru
  • 3 ČL solamylu (nemusí být - viz P.S. v receptu)

Doporučená příloha

  • cokoli, co kdo rád ke guláši

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 11.02.16 14:15

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pečený guláš podle Lydie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 28.02.16 19:01

Lydie, jsem ráda, že ses tu objevila, dlouho jsem tě neviděla :-) Dobré mínění mám o tobě dlouhodobě a jsme zajedno, cibule jako zahušťovadlo je dokonalá. Mně se moc líbí to pečení v troubě bez nahlížení. Budu používat častěji :-)

Také zdravím (z Prahy do Vídně?)
Alis

 
lydia
1227 příspěvků 27.02.16 16:44

Alis, těší mě, že máš o mně tak dobré mínění :kytka: :oops:. Ale je to společná práce Tebe a všech pod původním receptem diskutujících. Já škrob taky nedávám, je tam dost cibule, která guláš zahustí. Musím zase někdy uvařit.
Moc zdravím, Lydia

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Karbanátky Karbanátky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz