Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V diskuzi pod receptem na Pečený guláš napsala Lydie svůj vlastní postup. Podle něj jsem v neděli pekla a protože se setkal s úspěchem, nerada bych, aby její dílo zapadlo mezi diskuzními příspěvky
Nastavím troubu na pečení při teplotě 180°C. V kastrolu či pekáči, ve kterém budeme péct guláš, rozpustím kostičky špeku, přidám cibuli velmi na hrubo (na měsíčky) nakrájenou. Společně osmahnu do sklovita. Přidám protlak, papriku, prosmažím, vliju vývar. Soli trochu, pepř. Dodám maso, zamíchám, zakryji pevně alobalem a peču v troubě půldruhé hodiny. Sundám opatrně alobal, vmíchám solamyl rozmíchaný v troše vody a znovu pod alobalem peču ještě půl hodinky. Do finálního výrobku vložím podrcenou majoránku. P.S. Solamyl jsem dala jen proto, že jsem to ještě nikdy nekoušela, chtěla jsem vědět, co to udělá. Příště budu poslední půlhodinku pét odkryté a bez zahuštění. Ale tak či onak, Lydie ví, o čem mluví a co dělá. V kuchyni mistryně :-)
Recept je z kategorií: Guláše Vepřové maso
cokoli, co kdo rád ke guláši
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečený guláš podle Lydie
Lydie, jsem ráda, že ses tu objevila, dlouho jsem tě neviděla
Dobré mínění mám o tobě dlouhodobě a
jsme zajedno, cibule jako zahušťovadlo je dokonalá. Mně se moc líbí to
pečení v troubě bez nahlížení. Budu používat častěji 
Také zdravím (z Prahy do Vídně?)
Alis
1227 příspěvků 27.2.16 16:44
Alis, těší mě, že máš o mně tak dobré mínění
. Ale je to společná práce Tebe a všech pod
původním receptem diskutujících. Já škrob taky nedávám, je tam dost
cibule, která guláš zahustí. Musím zase někdy uvařit.
Moc zdravím, Lydia